Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA îl dă-n fapt pe Gabriel Oprea: Au încercat să DISTRUGĂ probele, nu mai au scăpare

gabriel oprea

Un nou scandal monstru în jurul generalului Oprea. Oficialii DNA lansează acuzaţii grave într-un din dosarele fostului premier.

Procurorii DNA spun că au fost distruse probe care demonstrau implicarea lui Gabriel Oprea în cheltuielile nejustificate făcute din banii Serviciului intern pentru combaterea corupţiei din MAI. În plus, fostul şef al IGPR, Petre Tobă, ar fi ignorat neregulile de la DIPI şi nu ar fi dispus un control nici după ce a preluat funcţia de ministru. Informaţiile apar în rechizitoriul prin care Gabriel Oprea a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

Citeşte şi: Cea mai mare enigmă aviatică din istorie, aproape de a fi descifrată: 'Echipa a confirmat'

Un martor din dosar le-a declarat procurorilor că, în noiembrie anul trecut, după demisia Guvernului Ponta, a fost chemat în biroul şefului DIPI, secretarul de stat Nicolae Gheorghe. Acesta i-ar fi cerut să găsească o cale de distrugere a documentelor care atestau unele cheltuieli făcute din bugetul serviciului. Martorul susţine că ar fi spus că nu poate face acest lucru în lipsa unui audit intern. Tot acesta le-a spus procurorilor că actele ar fi fost totuşi distruse, chiar în timpul unui control care avea loc la DIPI. Anchetatorii spun că printre documente s-ar fi aflat şi cele pentru unele cheltuieli, inclusiv autoturismul de lux achiziţionat din banii DIPI şi folosit exclusiv de Gabriel Oprea. Petre Tobă, fost şef al Poliţiei Române şi actual ministru de Interne, ar fi ignorat nereguli grave care au au avut loc la Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă în perioada în care la şefia MAI se afla Gabriel Oprea. Procurorii DNA susţin că Petre Tobă ar fi fost obligat de lege să dispună un control intern la DIPI, lucru pe care nu l-ar fi făcut nici până acum, anunţă Digi 24.

Citește și: Cele mai populare nume în Europa: Cum figurează România / FOTO

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este suspectat că ar fi beneficiat de o maşină de lux şi un jacuzzi, ambele cumpărate din banii serviciului secret al Ministerului de Interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.