Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA joacă tare: Vrea să-l bage la PUŞCĂRIE pe denunţătorul Alinei Bica

alina bica

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie joacă tare. În plin scandal monstru în fruntea Guvernului, oamenii legii vor să-l bage la puşcărie pe denunţătorul fostei şefe DIICOT, Alina Bica. De ce s-a ajuns aici?

Citește și: Grindeanu sugerează că dinamitarea Guvernului s-a făcut și prin intermediul lui Shhaideh

Ionuț Mihăilescu i-a supărat pe procurori pentru că şi-a retras mărturia împotriva Alinei Bica. Aceştia îl acuză pe Mihăilescu de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, după ce acesta nu și-a mai susținut denunțul formulat împotriva fostei șefe a DIICOT, despre care spusese că a luat mită de la omul de afaceri Horia Simu. „Acesta a refuzat să facă declarații în fața instanței cu scopul de a o favoriza pe Alina Bica în cauză respectivă. Refuzul persoanei citate ca martor e neechivoc în aceasta cauză. Simplul refuz reprezintă o formă a mărturiei mincinoase. Ținem cont de contextul constituirii cauzei. Mai precis el era martor denunțător și știa eventuale consecințe ale refuzului de a face declarația. În fața dumneavoastră el spune că nu a avut cunoștință de implicațiile refuzului. Din probele dosarului rezultă că dintre două rele el a ales răul cel mai mic, respectiv consecință unui dosar penal pentru mărturie mincinoasă. Gestul inculpatului echivalează cu oscilanta actului de justiție după interes, precum și cu sfidarea unei instanțe de judecată, ceea ce trebuie materializat într-o pedeapsă pe măsură. Apreciem că în cazul acestuia, având în vedere cazierului judiciar al acestuia, aflat în prezent în proceduri judiciare ce evidențiază o conduită negativă, considerăm că doar o măsură cu executarea pedepsei poate satisface cerințele legale”, a declarat procurorul de ședință al DNA, conform vocea.biz.

Citeşte şi: Victor Ponta, mesaj pentru colegii din PSD: 'Nu intrați în istorie în acest fel' / VIDEO

Avocata lui Ionuț Mihăilescu a recunoscut în fața instanței că refuzul a existat. „Refuzul nu se poate considera că reprezentă o declarație eliptică sau mincinoasă. El nu a spus nimic. El a afirmat doar că nu poate face declarații pentru că și-ar înrăutăți situația de inculpat în primul dosar în care era judecat”, a susținut avocata lui Mihăilescu, cerând achitarea acestuia.

Citeşte şi: E RĂZBOI TOTAL în PSD: 'Vrea să RUPĂ partidul'

La rândul său, fostul consilier al Alinei Bica a solicitat, de asemenea, achitarea. „Mă consider nevinovat. Arăt că nu am menționat în fața instanței o singură opțiune ci toate opțiunile reale”, a susținut Mihăilescu în ultimul cuvânt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.