Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA l-a încolţit pe Vanghelie: Detalii GRAVE despre semnăturile pentru candidatură

vanghelie

La doar o zi după ce a fost audiat într-un nou dosar de abuz în serviciu, Marian Vanghelie este vizat de o altă anchete, cu privire la listele de susţinători pentru candidaturi. Procurorii efectuează percheziţii la Primăria Sectorului 5 şi la domiciliile mai multor persoane

Potrivit unor surse judiciare, mai mulţi angajaţi din Consiliul Local al Sectorului 5 ar fi adunat date personale ale unor locuitori într-o baza de date. Acestea ar fi fost folosite pentru a fi întocmite listele electorale cu numărul minim de susţinători pentru depunerea candidaturii la funcţia de primar. Procurorii DNA au suspiciuni că o parte dintre semnături sunt false, nefiind executate de persoanele înscrise cu nume, prenume, CNP.

Vezi şi: ALERTĂ - Percheziţii DNA la instituţii publice. Se verifică listele electorale/ UPDATE

Ar există suspiciunea că funcţionari din Primărie, în scopul obţinerii numărului de semnături necesare pentru înscrierea lui Vanghelie, s-au folosit, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, de care au luat cunoştinţă în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, au permis accesul la acestea şi au falsificat o parte din semnăturile executate.

Bazele de date sunt folosite şi pentru organizarea unor evenimente cu caracter politic, ocazie cu care mai mulţi cetăţeni ai sectorului 5 au fost recompensaţi cu excursii turistice, mese la restaurant, cadouri, telefoane mobile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.