Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA lovește într-o primărie din Oltenia: Acuzații grave pentru primar și viceprimar

intrare DNA

DNA lovește într-o primărie din Oltenia. Acuzații grave pentru primar și viceprimar. Constantin Gheorghiţă şi Petre Prodileanu, primarul şi respectiv viceprimarul comunei doljene Podari, au fost trimişi în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Craiova al DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual. Pentru aceleaşi infracţiuni au fost deferite justiţiei Mioara Stan, secretar al Primăriei Podari, şi Mariana Vlăduţi, arhitect-şef al comunei la data faptelor.

De asemenea, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată pe Costinel Băbălău, şef serviciu taxe şi impozite în cadrul Primăriei Podari la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu, înşelăciune, instigare la săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, Radu Cristian Pisică, inginer la o societate comercială, acuzat de săvârşirea infracţiunii de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, şi Iulian Alexandru Albu, arhitect la o societate comercială, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Citeşte şi: ANAF atacă doi prezentatori de la Antena 1

"În data de 26 mai 2008, inculpatul Gheorghiţă Constantin, în calitate de primar al comunei Podari (...) şi preşedinte al Comisiei pentru analiza notificărilor conform Legii nr.10/2001, a emis în mod abuziv o dispoziţie prin care a aprobat restituirea suprafeţei de 5.000 mp unei persoane, iar la data de 30 iunie 2008 a pus-o pe aceasta în posesie cu suprafaţa de 5.000 mp în intravilanul comunei Podari, întocmind şi semnând un proces-verbal, alături de inculpatul Prodileanu Petre, viceprimar al aceleiaşi localităţi, cu toate că persoana respectivă nu a fost prezentă, iar comisia nu s-a deplasat efectiv în teren şi nu a procedat la efectuarea de măsurători", se arată într-un comunicat al DNA.

Citeşte şi: DIICOT reia un dosar de răsunet cu nume grele: Un ministru al lui Cioloş e şi el implicat

Dispoziţia respectivă a fost emisă în două exemplare cu conţinut distinct, dar având însă aceeaşi dată şi număr de înregistrare. Una a fost prezentată Instituţiei Prefectului Dolj, iar cealaltă beneficiarului restituirii suprafeţei de teren. Terenul în suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, obţinut în mod fraudulos, a fost vândut prin intermediul altei persoane, la data de 21 ianuarie 2010, inculpatului Costinel Băbălău, care era şeful serviciului de taxe şi impozite. "După ce a intrat în posesia terenului, inculpatul Băbălău Costinel a demarat procedurile de înscriere în cartea funciară a dreptului său de proprietate asupra imobilului respectiv. În acest context, în primăvara anului 2010, inculpatul Băbălău Costinel l-a determinat pe inculpatul Pisică Radu Cristian să îl ajute cu întocmirea documentaţiei tehnice necesare pentru obţinerea autorizaţiei de construire cu privire la mai multe imobile aparţinând S.C. ANIF S.A. Dolj, care erau deja edificate pe terenul respectiv", se mai menţionează în comunicat.

Citeşte şi: Traian Băsescu, provocat să spună totul despre incendiul din Colectiv: 'Să zică ce ştie'

La rândul său, Radu Cristian Pisică l-a determinat pe Iulian Alexandru Albu să întocmească documentaţia tehnică nereală în beneficiul lui Băbălău, documentaţie pe care acesta a folosit-o la obţinerea autorizaţiei de construire. Procurorii mai susţin că ulterior, în perioada martie - aprilie 2010, Băbălău i-a determinat pe inculpaţii Gheorghiţă Constantin, Stan Mioara şi Vlăduţi Mariana să elibereze autorizaţia de construire/desfiinţare şi certificatul de urbanism privind construirea unui depozit de materiale şi a unei anexe, deşi construcţiile pentru care a solicitat autorizarea erau deja edificate şi se aflau în patrimoniul S.C. ANIF S.A. Dolj. De asemenea, beneficiarul l-a determinat pe viceprimarul Petre Prodileanu să încheie procesul verbal de recepţie a lucrărilor.

Citeşte şi: Prejudiciu de sute de milioane de euro în dosarele ANRP: Câţi bani s-au furat

"La data de 6 iulie 2010, inculpatul Băbălău Costinel, pretinzând că este proprietarul clădirilor aparţinând S.C. ANIF S.A. Dolj, situate în comuna Podari, a indus în eroare un cumpărător de bună credinţă cu prilejul încheierii contractului de vânzare-cumpărare privind clădirile respective, obţinând astfel, în mod injust, suma de 106.000 euro ca şi preţ al vânzării şi cauzând totodată o pagubă în cuantum de 106.863,38 lei (valoare de inventar) în dauna S.C. ANIF S.A. Dolj", se mai precizează în comunicatul DNA.

Procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de inculpaţii Gheorghiţă Constantin, Prodileanu Petre, Băbălău Costinel şi Stan Mioara, până la concurenţa sumei de 106.000 euro, dosarul fiind trimis spre judecare Tribunalului Dolj. La instrumentarea cauzei, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Direcţiei Generale Anticorupţie, spun cei de la Agerpres.

Citeşte şi: Sclavagismul nu a fost abolit: Sute de tinere au fost scoase la licitaţie în Orient

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.