Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA loveşte în pompieri. Reţineri în urma unor cursuri PSI fictive

pompieri

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 5 mai 2015, a inculpaților:

col. (r.) GRAURE PETRE, fost ofițer la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”A.D. Ghica” Teleorman și administrator al unei societăți comerciale cu profil “furnizare servicii formare profesională”, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
-abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (șapte infracțiuni) 
-fals material în înscrisuri oficiale,( șase infracțiuni) 
-fals intelectual, în formă continuată, fiecare cu câte două acte materiale, (șapte infracțiuni), 
-fals intelectual, (121 infracțiuni), 
-uz de fals, în formă continuată,( șapte infracțiuni din care o infracțiune cu șase acte materiale și șase infracțiuni cu câte șapte acte materiale) 

JANTEA DOINA, administrator al unei societăți comerciale cu profil „furnizare servicii formare profesională”, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: 
- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (șapte infracțiuni) 
-fals intelectual, (121 de infracțiuni). 

De asemenea, procurorii militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 5 mai 2015, față de inculpații:

col. MÎRLOGEANU REMUS, prim-adjunct al șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”A.D. Ghica” Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: 
-abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (trei infracțiuni), 
-fals intelectual, în formă continuată,( trei infracțiuni fiecare cu câte cinci acte materiale), 
-fals intelectual, (34 infracțiuni), 
-uz de fals, în formă continuată,( trei infracțiuni fiecare cu câte cinci acte materiale) 

col. CHIVU AUREL, adjunct al șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”A.D. Ghica” Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: 
-abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,( patru infracțiuni), 
-fals intelectual, în formă continuată, (patru infracțiuni din care o infracțiune cu patru acte materiale și trei infracțiuni cu câte cinci acte materiale), 
-fals intelectual, ( 72 de infracțiuni), 
-uz de fals, în formă continuată, (patru infracțiuni din care o infracțiune cu patru acte materiale și trei infracțiuni cu câte cinci acte materiale), 

lt. col. HAMPU VASILICĂ, șef Centru Operațional în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”A.D. Ghica” Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
-abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (patru infracțiuni); 
-fals intelectual, în formă continuată, (patru infracțiuni, fiecare cu câte cinci acte materiale) 
-fals intelectual, (15 infracțiuni), 
-uz de fals, în formă continuată, (patru infracțiuni, fiecare cu câte cinci acte materiale. 

plt. adj. șef ION ALEXANDRU, subofițer în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”A.D. Ghica” Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: 
-abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (trei infracțiuni), 
-fals intelectual, în formă continuată, (trei infracțiuni din care o infracțiune cu patru acte materiale și două infracțiuni cu câte cinci acte materiale), 
-uz de fals, în formă continuată, (trei infracțiuni din care o infracțiune cu patru acte materiale și două infracțiuni cu câte cinci acte materiale). 

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada februarie - august 2014, inculpații Graure Petre și Jantea Doina, în calitate de administratori ai celor două societăți comerciale, au organizat un număr de șapte cursuri de formare profesională cu 120 cursanți, în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor, cărora la final li s-au eliberat certificate de absolvire.
Examinarea acestor persoane trebuia realizată de inculpații Mîrlogeanu Remus, Chivu Aurel, Ion Alexandru și Hampu Vasilică, desemnați în acest sens de către comisia de autorizare Teleorman, dintre persoanele stabilite de către conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”A.D. Ghica”.
În realitate, niciunul dintre cursanți nu a efectuat vreo oră din cele 118 prevăzute în programa pentru pregătirea teoretică și practică. 
De asemenea, nu a avut loc nicio examinare, toate înscrisurile prevăzute de lege a se întocmi pentru organizarea și desfășurarea cursurilor și examinărilor fiind false.
Prejudiciul estimat pentru perioada arătată se ridică la aproximativ 70.000 lei, constând în sumele de bani achitate de către cursanți, singurul scop al inculpaților fiind acela de a obține beneficii materiale pentru sine.

Inculpații Graure Petre și Jantea Doina să fie prezentați, la data de 6 mai 2015, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii militari beneficiază de sprijin din partea Serviciul Județean Anticorupție Teleorman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.