Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA merge pe urma nepoatei lui Oprea: Procurorii vor să știe de unde a luat sacoșa cu 400.000 €

loredana radu

Procurorii DNA nu-l iartă pe fostul vicepremier, Gabriel Oprea. Oamenii legii încearcă să afle cum a intrat nepoata fostului şef al UNPR în posesia unei sacoşe cu sute de mii de euro în ea.

Se complica lucrurile in ancheta legata de posibila mituire a primarului sectorului 2, Neculai Ontanu, afacere in care este suspectata si nepoata fostului ministru de interne Gabriel Oprea. Procurorii vor sa afle acum de unde au aparut cele 400.000 de euro pe care avocata Loredana Radu, nepoata fostului vicepremier, i-a predat zilele trecute anchetatorilor. Ea a incercat sa-si dovedeasca nevinovatia spunand ca aceasta afacere intre ea si unchiul ei, legata de un teren pe care procurorii spun ca Ontanu l-a primit mita, este o intelegere de buna credinta. In acest sens a adus cei 400.000 de euro la DNA.

Citeşte şi: Super-arma creată de România şi Turcia: Cum arată Dragonul de Piatră / VIDEO

Insa odata ce suma a fost depusa la banca, procurorii au inceput sa caute originea banilor, despre care banuiesc ca au fost „scosi din joben” pentru a dovedi nevinovatia Loredanei Radu. Fratele avocatei a fost audiat vineri dimineata la DNA in acest sens. Barbatul, care este ofiter in armata, spune ca e total strain de aceasta afacere. Iar sora lui sustine ca banii ar fi fost pastrati nu la banca, ci la birou. Nu este exclus ca insusi Gabriel Oprea sa fie chemat sa dea declaratii de anchetatori. Potrivit procurorilor, nepoata fostului vicepremier, avocata Loredana Radu, i-ar fi fost complice lui Neculai Ontanu intr-o afacere cu terenuri in sectorul 2. Pentru ca ar fi pus umarul ilegal la retrocedarea a 83.500 de metri patrati, Ontanu ar fi acceptat doua loturi de 1.500 de metri patrati. Unul ar fi ajuns prin contracte considerate fictive de la avocata Loredana Radu la unchiul ei, Gabriel Oprea, anunţă ProTV.

Citeşte şi: Continuă scandalul din Cultură: Război între fostul ministru şi Nicolae Manolescu

Asa ca avocata a venit la DNA cu o sacosa cu 400.000 de euro, bani pe care spune ca i-ar fi primit de la unchiul sau in contul terenului de pe Barbu Vacarescu. Anchetatorii cred insa ca tranzactiile cu terenul situat pe malul Lacului Tei ar fi de fapt facute doar ca sa mascheze mita care nu ar fi ajuns la Ontanu, ci direct la Oprea. Fostul ministru de Interne sustine ca toate tranzactiile au fost perfect legale si ca nu are niciun amestec in dosarul de coruptie in care este implicat primarul sectorului 2. Momentan, Oprea nu are nicio calitate in dosar. Nepoata lui este insa acuzata de complicitate la luare de mita. Pentru luare de mita este cercetat edilul sectorului 2, la fel si secretarul consiliului local Toma Sutru, care ar fi primit la randul lui o spaga de 2.000.000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.