Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA: Primar retinut pentru santaj si abuz

dna

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureş au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea, pentru 24 de ore (începând de la data de 26.01.2015, ora 20.30, până la data de 27.01.2015, ora 20.30) a inculpatului MEZEI JANOS, primar al municipiului Gheorgheni jud. Harghita, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

- abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul foloase necuvenite şi

- şantaj

În ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2013, inculpatul Mezei Janos, în calitate de primar al municipiului Gheorgheni jud. Harghita, şi-a exercitat în mod fraudulos atribuţiile de serviciu, încheind, în numele municipiului Gheorgheni, un contract de vânzare-cumpărare a unei parcele de teren în suprafaţă de 400 mp, amplasată pe malul Lacului Roşu, prin care a înstrăinat acest bun către o societate comercială, în condiţiile în care acest teren nu putea să fie vândut, deoarece constituia parte din capitalul social adus ca aport la S.C. „MONTURIST”S.R.L, de către Municipiul Gheorgheni (sub forma folosinţei bunului, prin concesionarea pe o durată de 49 de ani către respectiva societate).

De asemenea, la data de 17.01.2015, inculpatul Mezei Janos, l-a somat pe administratorul S.C. „MONTURIST”S.R.L (denunțător) ca, până în data de 19.01.2015, ora 09:00, să vină la sediul primăriei şi să-şi prezinte demisia din funcţia de administrator, în caz contrar urmând a suferi consecinţe negative, precum darea în vileag a unor fapte reale şi/sau imaginare care îl vor determina să nu mai poată munci şi locui în municipiul Gheorgheni. În acest mod, inculpatul Mezei Janos încerca să îl determine pe administratorul S.C. „MONTURIST”S.R.L să renunţe la demersurile sale legitime de a obţine, prin diverse demersuri legale (acţiuni civile în justiţie, denunţuri penale etc.), restabilirea integrităţii patrimoniului societăţii. Acest demers al inculpatului Mezei Janos a avut ca scop asigurarea şi pe viitor a folosinţei netulburate a terenului obţinut ilegal de către reprezentantul firmei care obținuse, în nod nelegal, terenul de 400 mp.

Inculpatului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat, la data de 27 ianuarie 2015, la Tribunalul Mureş, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.