Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA: Primarul Braşovului a încălcat controlul judiciar. Jocuri politice făcute de inculpaţi

scripcaru

George Scripcaru, primarul Braşovului, şi Mihai David, afacerist, fost director Hidroelectrica, au încercat să comunice indirect, prin intermediul unor persoane, deşi au interdicţia de a discuta între ei, stabilită prin măsura controlului judiciar, potrivit informaţiilor din rechizitoriul prin care primarul Braşovului şi fostul director general al Hidroelectrica au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie.

Cei doi au încercat să discute în contextul în care Mihai David ar intenţiona să impună un candidat la funcţia de primar al municipiului Braşov în locul lui Scripcaru, pentru a-şi proteja în continuare interesele, conform aceleiaşi surse. 

"Inculpaţii Scripcaru George şi David Mihai Ciprian, având interdicţie de a lua legătura unul cu celălalt, în data de 23.01.2016 au încercat să comunice indirect prin intermediul martorilor D.L. şi B.R. asupra unor chestiuni politice, urmărind însă un interes economic direct, legat de ancheta penală din acest dosar, respectiv protejarea intereselor BEPCO SRL, şi după alegerile locale din acest an, inculpatul David Mihai Ciprian urmărind să îşi impună un candidat pentru postul de primar în locul inculpatului Scripcaru George", se arată în rechizitoriul citat de Agerpres.

Potrivit procurorilor, acţiunile lui Mihai David reprezintă "o dovadă în plus că inculpatul urmăreşte să îşi păstreze în continuare influenţa asupra funcţionarilor din cadrul primăriei, influenţă reală la acest moment, care poate afecta aflarea adevărului în prezentul dosar". 

În acest context, dar având în vedere şi faptul că David mai este cercetat şi pentru alte fapte, DNA a solicitat instanţei luarea măsurii controlului judiciar faţă de el, pentru a preîntâmpina stabilirea unor înţelegeri frauduloase între inculpaţi, sau între aceştia şi martori. 

George Scripcaru şi Mihai David au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pe 16 februarie, pentru fapte de corupţie comise în legătură cu atribuirea unor contracte de lucrări publice. 

Scripcaru este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, şi instigare la tentativă la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar David de instigare la abuz în serviciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.