Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA se apropie de un co-președinte PNL via Impărat/ Update REPLICA

UPDATE - Replica co-președintelui PNL, Alina Gorghiu:

"Informațiile din articolul "DNA se apropie de un co-președinte PNL via Impărat", au scopul vădit de a mă asocia cu o speță juridică în care nu am nicio legătură, alta decât cea de legiuitor.

Buna-credință trebuie să stea, de fiecare dată, la baza procesului de legiferare și nu voi permite nimănui să îmi folosească activitatea politică, în scopuri personale sau de grup. De aceea, sper ca toți cei care ar fi avut o altă agendă decât cea legală și de interes public să fie identificați și cercetați.

Este incorect ca numele și imaginea mea să fie asociate cu acțiuni care îmi sunt străine si, in consecința, în deplin respect pentru cititorii publicației dumneavoastră, va rog sa publicați acest drept la replică.

**********

Marile dosare instrumentate de procurorii DNA nu a trecut. În acest moment se vorbește de o nouă anchetă care poate duce la destabilizarea noului PNL. Dacă numele lui Vasile Blaga este vehiculat insistent în Dosarul Microsoft, numele celuilalt co-președinte este pomenit în dosarele "Impăratului Mihail Vlasov", deja condamnat la 4 ani cu executare într-un alt dosar instrumentat de DNA.

Timp de doua decenii, Mihail Vlasov a fost pentru liberali ceea ce era Viorel Hrebenciuc pentru pesedisti. Adica mai mult decat o eminenta cenusie, fiind chiar omul bun sa puna pe roate orice combinatie, fie ea si transpartinica, numai bani sa iasa.

Probabil ca, in februarie 2013, Alinei Gorghiu nici prin cap nu ii trecea ca va ajunge urmasa Bratienilor si ”sefuta” de la PNL, asa cum o alinta aceiasi colegi care ii zic lui Vasile Blaga „sefu’ mare”. Mai mult ca sigur, nici nu s-a gandit, atunci cand se zbatea sa treaca prin parlament o initiativa legislativa a carei cosemnatara era, ca acest gest va face obiectul unei ample anchete a Directiei Nationale Anticoruptie. Dar iata ca procurorii anticoruptie, dupa ce au reusit obtinerea unei condamnari de patru ani pentru cel care imprumuta sute de mii de euro pe seara de la clanurile tiganesti pentru a-i pierde cu nonsalanta la ruleta, au deschis un nou front impotriva lui Mihail Vlasov. Care, de aceasta data este acuzat de acordarea de mita in chiar Parlamentul Romaniei, fiind in schimb extrem de interesat de trecerea unui proiect normativ intitulat „Legea privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului”. Interesul lui Vlasov este de netagaduit, acesta fiind cercetat si in alte cauze pentru ca a incercat sa puna mana pe bugetul acestei institutii. Iar acest proiect de lege deschidea portita legala necesara pentru ca 90 la suta din veniturile Registrului Comertului sa fie „reinvestite”. In plus, Registrul Comertului era astfel trecut de la Ministerul Justitiei direct sub pulpana „Imparatului”, la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, relatează Național.

Cert este ca, in schimbul sprijinului reprezentat de punerea semnaturii pe acest proiect, Mihail Vlasov i-a promis unui deputat, care intre timp a decedat, ca il va propune pentru functia de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Curtea de Comert si Industrie a Romaniei. Iar cum aceasta ultima institutie era condusa la acea data de Mihail Vlasov, „Impratul” a tras sforile imediat pentru numire, mai spune sursa citată.

Extrem de interesant este ca singurul paralmentar de la PNL, partid in care Vlasov avea o influenta de netagaduit, care a semnat acest proiect de lege luat acum la puricat de catre procurorii DNA a fost tocmai Alina Gorghiu. Alaturi de aceasta, ceilalti initiatori au fost deputatii Aurel Vainer (minoritati), Florin Iordache (PSD), Marko Attila (UDMR), Mircea Grosaru (minoritati) si senatorul udemerist Attila Klarik. Bineinteles, nemaifiind un secret faptul ca multi dintre alesi semneaza ca primarii unele initiative, este posibil ca prezenta Alinei Gorghiu printre putinii initatori ai proiectului sa se datoreze acestei obisnuinte. Totusi, stranie coincidenta, Alina Gorghiu nu era chiar in necunostinta de cauza, aceasta fiind cat se poate de implicata in domeniul de activitate prin care Vlasov a incercat redirectionarea veniturilor uriase de la Registrul Comertului.

Astfel, este cel putin ciudat ca Alina Gorghiu, cea care s-a agitat atat pentru trecerea Regsitrului Comertului de la Minsiterul Justitiei in subordinea directa a presedintelui Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov, era totodata si arbitru al Curtii de Arbitraj Comercial International. Care functiona tot pe langa Camera de Comert condusa de acelasi Vlasov si de unde Gorghiu a si incasat diverse sume de bani. Iar prim vicepresedinte al Camerei unde „arbitra” Alina Gorghiu era Vanda Vlasov, nimeni alta decat fata „Imparatului”, anchetata si ea de DNA pentru savarsirea altor fapte de coruptie. Si pentru ca lucrurile sa se complice parca si mai mult, in urma cu ceva vreme, o initiativa legislativa asemanatoare celei inaintate de Alina Gorghiu a fost declarata neconstitutionala, judecatorii Curtii Constitutionale hotarand ca serviciile publice de interes national precum cele prestate de Registrul Comertului nu pot fi operate de o entitate privata, cum este Camera de Comert si Industrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.