Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA si ANI, evolutie spectaculoasa in increderea romanilor / SONDAJ

Institutiile statului care sunt varful de lance in lupta impotriva coruptiei au fost acuzate de-a lungul timpului de partizanat politic, de selectarea dosarelor instrumentate in functie de interesele politice ale momentului. Aceasta stigmatizare a DNA si ANI a dus la o lipsa de incredere a opiniei publice in aceste institutii.

Lucrurile par sa se schimbe insa. De la inceputul anului trecut DNA si ANI s-au inscris intr-un trend ascendent in increderea romanilor, iar evolutia lor pozitiva s-a accentuat din luna octombrie a anului trecut.

Astfel daca la cateva zile dupa cererea DNA de incepere a urmaririi penale a 9 fosti ministri in dosarul Microsoft, institutia inregistra o cota de incredere de 48,3%, in februarie 2015 DNA urca 10% si ajunge la 58,9%.

Citeste si: ANI şi DNA pe valul simpatiei populare/ SONDAJ

O evolutie similara a avut si ANI care din octombrie 2014 pana in februarie 2015 a castigat cinci procente, ajungand la o cota de incredere de 42,2%. Evolutia pozitiva a ANI in perceptia publica se datoreaza numarului mare de condamnari pentru conflict de interese sau incompatibilitate inregistrate in ultimele luni ca rezultat al anchetelor ANI, multe dintre ele a unor demnitari si alesi locali cu greutate: printre eise numara liderul deputatilor UDMR Mate Andras, secretarul Camerei Deputatilor Nicolae Mircovici, presedintele CJ Hunedoara Mircea Molot.

content-image

Sondajul a fost realizat de INSCOP în perioada 5-10 februarie 2015. Volumul eşantionului a fost de 1.065 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de +/- 3%, la un grad de încredere de 95%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.