Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'DNA şi FBI au comis o greşeală de mari proporţii, cu consecinţe istorice'

dna

Un specialist al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este delegat în Republica Moldova, cu acordul şi sub îndrumarea FBI, pentru a ajuta la combaterea corupţiei instituţionalizate. Ce a ieşit ar putea fi o greşeală de proporţii, potrivit fostului senator Sorin Roşca Stănescu.

Potrivit fostului senator liberal, arestarea fostului premier al Republicii Moldova Vlad Filat are implicaţii politice grave, având potenţialul de a bloca drumul vecinilor de la est către Uniunea Europeană şi, implicit, refacerea axei Chişinău-Moscova.

"Cu alte cuvinte, ar fi fost executata o operatiune tipica KGB. Facuta tocmai in scopul ca Federatia Rusa sa redobandeasca acest teren de joc numit Republica Moldova, aflat la granita cu NATO si Uniunea Europeana", scrie Sorin Roşca Stănescu, într-un comentariu remis redacţiei stiripesurse.ro.

Vezi şi: Fostul premier al Moldovei, Vlad Filat, a fost arestat pentru 30 de zile

"Interesant este ca nici unul dintre analistii politici nu pun la indoiala fondul informatiilor transmise de institutia anticoruptie din Republica Moldova. In sensul ca, domnul Vlad Filat se numara si el printre numerosii demnitari corupti din Republica Moldova.

Este greu de spus cum va reusi opinia publica de la Chisinau si din intreaga lume sa depaseasca aceasta aparenta contradictie in termeni. Va sa zica, Filat este corupt si, totusi, arestarea si anchetarea lui constituie o grava lovitura data Republicii Moldova in drumul ei, pana de curand, de netagaduit, catre structurile euroatlantice. Dar pana cand va exista un raspuns, pana cand ne va fi oferita cheia acestei intrigi tipic fanariote este extrem de relevanta si o alta informatie. Cea din debutul acestei analize. Pe care o putem completa si cu altele.

Se stie, deci, cu precizie, ca structura anticoruptie din Republica Moldova este consiliata de DNA Romania si de FBI-ul american. Se mai stie ca DNA Romania a devenit, cu adevarat, glorios in ochii partenerilor nostri euroatlantici incepand din momentul in care l-a inhatat pe un prim-ministru al Romaniei, respectiv pe Adrian Nastase. Si si-a consolidat reputatia de institutie fara mama, fara tata, neinfricata, necrutatoare, dresandu-i si actualului prim-ministru Victor Ponta un dosar penal. Dupa ce, in ,prealabil a obtinut o condamnare si impotriva numarul doi din PSD, azi numarul unu, Liviu Dragnea. Nu care cumva DNA Romania si-a exportat acest mod de operare si in Republica Moldova, vizand cea mai importanta tinta politica?

Mai stim ca serviciul secret al Republicii Moldova, echivalentul SRI-ului romanesc este, literalmente, impanat cu fosti ofiteri KGB, dintre care cei mai multi, daca nu cumva toti, au fost preluati si de FSB, noua securitate a Rusiei. Si la fel se intampla, la o scara ceva mai mica, si in ceea ce priveste structura de securitate a Republicii Moldova.

Si atunci, la ce concluzie am putea oare sa ajungem, pana una-alta? Ca, in cel mai bun caz, fara vreo rea intentie, doar din prea mult avant, DNA Romania in parteneriat cu FBI - Statele Unite au comis o greseala de mari proportii. Cu consecinte istorice", mai spune SRS.

Vezi şi: Ridicarea imunității lui Vlad Filat, contestată la Curtea Constitutională

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.