Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA, sub controlul Inspecţiei Judiciare cerut de Tudorel Toader. Kovesi: 'Nu am emoții'

kovesi

Procurorul şef al DNA, Laura Kovesi, a spus, într-un interviu pentru ziare.com, referitor la controlul dispus de ministrul Justiţiei, că nu are niciun fel de emoții, precizând că anul 2016 „a fost cel mai bun de la înfiițarea instituției”.

„Nu am emotii. Perioada controlului vizeaza 1 ianuarie 2016 - 1 iulie 2017. Anul 2016, din punctul de vedere al parametrilor de calitate, a fost cel mai bun de la infiintarea institutiei. (...) Daca ne raportam la perioada pentru care suntem acum controlati, am avut din partea CSM, prin Inspectia judiciara, peste 120 de controale. Au fost 126 de controale pe chestiuni punctuale si 8 controale tematice. Nu s-au gasit desfunctionalitati in ceea ce priveste activitatea noastra.”, a spus Kovesi.

Kovesi vorbește în PREMIERĂ despre 'sufrageria lui Oprea'. Ce spune șefa DNA

Cât despre relația pe care o are cu ministrul Justiției, Kovesi a spus că are o „relație instituțională”, iar ultima discuție cu Tudorel Toader a avut-o în primavară.

„Avem o relatie institutionala, nu am fost solicitata sa dau niciun fel de explicatii. Am avut o singura intalnire, cand a fost acea evaluare legata de decizia CCR. In rest nu mi s-a cerut niciun punct de vedere, nicio explicatie cu privire cele intamplate in ultima vreme in DNA.”

„Nu, nu am avut nicio discutie din primavara.”, a spus șefa DNA, întrebată fiind dacă Tudorel Toader i-a solicitat lămuriri referitoare la tensiunile din DNA, din ultima vreme.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut Inspecţiei Judiciare să facă două controale la DNA. Unul dintre acestea vizează înregistrările dintr-o şedinţă a DNA, iar celălalt priveşte activitatea managerială la DNA, dar şi a Parchetului General. Inspectorul şef al Inspecţiei Judiciare (IJ) a anunţat că a semnat deja ordinele pentru efectuarea controalelor privind eficienţa managerială al DNA şi la PICCJ, stabilind care vor fi inspectorii judiciari ce vor analiza activitatea celor două parchete, concluziile urmând să fie prezentate Secţiei de procurori a CSM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.