Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dobre: Legea turismului va fi pusă în dezbatere şi se va aplica de la 1 ianuarie 2018

www.observator.tv
Mircea Dobre

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a anunţat, miercuri, că legea turismului va fi pusă în dezbatere la finalul acestei săptămâni sau cel târziu lunea viitoare, urmând să fie aplicată de la 1 ianuarie 2018. Ministrul a invocat necesitatea unei asemenea legi pe fondul unui vid legislativ în domeniu, la finalul unei dezbateri publice organizate la Senat cu tema "Muntele (NU) ucide".

"Nu avem nimic reglementat. Avem Ordonanţa 58 din 1998 care, chipurile, ar reglementa activitatea turismului în România. De departe, suntem în urmă de tot cu legislaţia, începând de la garantarea pachetelor de servicii turistice, până inclusiv la siguranţa turiştilor şi a cetăţenilor în general, că vorbim de drumuri montane, că vorbim de ghizi montani sau de orice altă meserie în acest domeniu de activitate, destul de vast. (...) De aceea, săptămâna aceasta, probabil vineri, dacă nu vineri, cel târziu luni, o să punem în dezbatere publică, pe site-ul ministerului, legea turismului. Ceea ce ne dorim noi ca instituţie este să fie o lege dinamică. În primul rând, trebuie să definim foarte multe activităţi. Până în acest moment, în toate discuţiile pe care le-am avut cu federaţiile patronale, cu asociaţiile de profil din acest domeniu de activitate, am ajuns la aproape 46 de definiţii, în acest moment", a afirmat Mircea Dobre, conform Agerpres.

El a adăugat că proiectul de lege va sta în dezbatere publică 30 de zile, urmând să fie aprobat de Executiv şi trimis spre dezbatere Parlamentului. "Sper că undeva în toamnă, cel târziu la jumătatea toamnei, să avem aprobată această lege, ea să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018. (...) În spatele acestei legi mai este şi legislaţia subsecventă, că sunt ordine de ministru, hotărâri de guvern, sunt multe de pus la punct", a adăugat Dobre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.