Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT EXPLOZIV! Cum a primit Kovesi acces NESTINGHERIT la date despre casele şi terenurile românilor. Ce instituţie a REACŢIONAT

Inquam Photos / Octav Ganea
kovesi dna

După ce a fost scos la iveală documentul prin care se demonstra că DNA a primit acces la toate bazele de date ale ANAF, un nou document bombă a intrat în atenţia opiniei publice.

Prin intermediul unui protocol încheiat cu Agenţia Naţională de Cadastru, document pe care se află semnătura Laurei Codruţa Kovesi, DNA primeşte acces direct cu scop de informare prin intermediul unei conexiuni online securizate pe care o asigură STS la baza proprie de date a Agenţiei Naţionale de Cadastru, potrivit unui document prezentat de România TV.

Citeşte şi: Fost ministru al Economiei, mişcare de ULTIMĂ ORĂ: construieşte BLOCURI în locul unei foste fabrici în centrul Capitalei

Astfel, spun jurnaliştii RTV, dacă procurorii erau curioşi cu privire la proprietăţile unei anumite persoane, nu ar fi avut nevoie de mandat judecătoresc, ci se puteau conecta cu uşurinţă cu un user şi o parolă.

content-image

Singura instituţie a statului care a reacţionat este Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. În urma unui control la Agenţia Naţională de Cadastru, inspectorii confirmă că după încheierea protocolului, DNA are acces online la datele din sistemul informatic integrat de cadastru şi publicitate.

content-image

Mai mult, în documentul oficial s-a constatat atât prelucrarea nelegală a datelor cu caracter personal, ca urmare a punerii în aplicare a înţelegerii, cât şi faptul că persoanele vizate nu au fost anunţate, aşa cum prevede legea.

content-image

Urmarea - un avertisment către Agenţia Naţională de Cadastru, care a luat la cunoştinţă fără să obiecteze. Potrivit România Tv, nu a existat nicio precizare despre DNA, care s-ar folosi în continuare de conexiunea securizată prin care supraveghează proprietăţile românilor.

Citeşte şi: CCR: Kovesi POATE FI audiată în comisia Parlamentară. Care este MOTIVAREA judecătorilor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.