Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT Donald Trump Jr. publică e-mailuri EXPLOZIVE: Cum a vrut Rusia să-l ajute pe tatăl său

CNN
trump, putin, strangere de mana

Donald Trump Jr., fiul cel mare al preşedintelui american, a publicat marţi preventiv pe Twitter e-mailuri care arată că a acceptat în vara lui 2016 să primească ajutorul puterii din Rusia pentru eventuala subminare a candidaturii democratei Hillary Clinton, sub forma unor informaţii presupus compromiţătoare, transmite AFP.

Donald Trump Jr. a fost contactat la 3 iunie 2016 de o cunoştinţă, Rob Goldstone, un agent care îl reprezintă pe cântăreţul rus Emin Agalarov, a cărui familie este apropiată de cea a lui Donald Trump. În acest e-mail, Rob Goldstone indică faptul că procurorul general al Rusiei a oferit, prin intermediul tatălui lui Emin Agalarov, "să ofere campaniei lui Trump informaţii şi documente oficiale care ar incrimina-o pe Hillary şi tranzacţiile sale cu Rusia şi care ar fi extrem de utile tatălui dvs", scrie agerpres.ro.

Citește și: Kovesi este de neînvins! Are sprijinul celui mai puternic om din stat

"Sunt, evident, informaţii de foarte înalt nivel şi sensibile, dar care fac parte din sprijinul Rusiei şi al guvernului său pentru domnul Trump", scrie Rob Goldstone, care întreabă despre calea de urmat şi dacă fiul lui Trump ar fi dispus să discute cu Emin Agalarov despre acest lucru.

"Sunt într-o călătorie în acest moment, dar poate că pot vorbi cu Emin mai întâi. Se pare că vom avea puţin timp - şi, dacă e ceea ce spuneţi, îmi place (ideea) - în special mai târziu în această vară", a scris Donald Trump Jr.

Citește și: EXCLUSIV! Cine se află de fapt în spatele noii strategii a lui Liviu Dragnea și ce interese ascunse are

Urmează apoi un schimb de e-mailuri în încercarea de a stabili mai întâi o convorbire telefonică între Emin Agalarov şi Donald Trump Jr., apoi o întâlnire, la 9 iunie 2016, la Trump Tower, cu avocata Natalia Veselniţkaia, venită de la Moscova şi prezentată drept "avocată a guvernului rus", în compania ginerelui miliardarului, Jared Kushner, şi a directorului său de campanie, Paul Manafort.

New York Times dezvăluie de sâmbătă existenţa şi circumstanţele acestei întâlniri cu Natalia Veselniţkaia. În timp ce cotidianul divulga conţinutul acestor e-mailuri, fiul lui Trump a publicat el însuşi schimbul de mesaje electronice pe Twitter, "pentru a fi pe deplin transparent".

Citește și: Incendiar! Ce vedete vor concura în mega show-ul ce va începe la Pro TV

"Respectiva femeie, aşa cum a spus-o public, nu era un responsabilă guvernamentală", a precizat Donald Trump Jr. într-un comunicat, adăugând că ea "nu avea informaţii de oferit" şi dorea să vorbească despre sancţiuni americane împotriva Rusiei.

"Pentru a reaminti contextul, acest lucru s-a produs înainte ca febra rusă actuală să fie în vogă", a adăugat el.

Citește și: Lovitură de proporții pentru bănci! O nouă lege intră în vigoare

Emails released by Donald Trump Jr regarding meetings with Russians by Yahoo News on Scribd

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.