Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT - PNL paralizează activitatea Guvernului

document PNL
aaaa

PNL a luat decizia prin care va paraliza total activitatea Guvernul. Liberalii au atacat la Curtea Constituțională Legea de abilitare, ceea ce înseamnă că Guvernul nu poate emite Ordonanțe, inclusiv ordonanța prin care se reorganizează ministerele.

Vezi și: Klaus Iohannis calcă în picioare legea amnistiei. ATAC DUR la adresa lui Liviu Dragnea și Tăriceanu

Citește și: Klaus Iohannis atacuri în RAFALĂ la Liviu Dragnea/ VIDEO

Consultați AICI sesizarea depusă de PNL la Curtea Constituțională.

”Partidul Național Liberal veghează la respectarea legii și consideră că orice act de guvernare trebuie să respecte aceste rigori, inclusiv cele constituționale. Din acest motiv, PNL a depus astăzi sesizarea de neconstituționalitate asupra legii pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe simple.

PNL a atras atenția, de la momentul dezbaterilor din Parlament pe marginea proiectului de lege, asupra faptului că acesta nu respectă rigorile constituționale.

Argumentele și observațiile au fost expuse de Consiliul Legislativ, for de specialitate care avizează proiectele de acte normative și sprijină procesul de legiferare.

În consecință, parlamentarii PNL au inițiat și depus sesizarea referitoare la neconstituționalitatea proiectului de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe, sprijinindu-se pe argumentele invocate de Consiliul Legislativ.

Astfel, proiectul depășește limitele stabilite de Constituție prevăzute la articolul 115, alineatul 1, referitoare la domeniul legilor organice care nu pot face obiectul legii de abilitare a Guvernului.

Cu această ocazie, atragem atenția asupra încercării de dezinformare a liderului PSD, Liviu Dragnea, referitoare la o presupusă ”blocare a activității” Guvernului generată de acest demers al PNL.

În realitate, Liviu Dragnea se folosește de confuzia făcută deseori în spațiul public între ordonanțele simple și ordonanțele de urgență.

Guvernul Dragnea – Grindeanu nu este împiedicat cu nimic să-și pună în operă inițiativele dorite prin intermediul ordonanțelor de urgență, până la soluționarea sesizării de către CCR. Nu ne îndoim de faptul că actualul Guvern va folosi acest instrument și va da dovadă de voință politică în acest sens.

Ordonanțele de urgență pot fi emise în baza articolului 115, alineatul 5 din Constituție, chiar și în vacanța parlamentară, fiind necesară doar mobilizarea majorității parlamentare PSD-ALDE pentru îndeplinirea procedurilor parlamentare destinate intrării proiectelor în dezbaterea comisiilor de specialitate.

Menționăm că sesizarea PNL s-a bucurat de sprjinul parlamentarilor din partea USR și PMP, care se află pe lista semnatarilor sesizării de neconstituționalitate”, arată PNL.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.