Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT: Presedintii Consiliilor Judetene se revolta

pumn revolta

Presedintii Consiliilor Judetene se revolta din cauza schimbarilor ce urmeaza sa fie operate la Codul electoral. Dezbaterile din Comisia de Cod electoral au relevat intentia parlamentarilor de a reveni la alegerea indirecta a presedintilor de Consiliu Judetean, alesi in prezent prin vot uninominal.

O rezolutie a UNIUNII NAȚIONALE A CONSILIILOR JUDEȚENE DIN ROMÂNIA arata nemultumirea presedintilor de CJ care se plang ca nu au fost consultati cu privire la aceste modificari legislative si ca nu exista un temei pentru ca ele sa fie operate.

"Noi, președinții de consilii județene, constatăm cu îngrijorare intenția de modificare a Legii nr.67/2004 în sensul reintroducerii votului indirect pentru alegerea președintelui consiliului județean cu implicații directe asupra statutului președintelui consiliului județean și, implicit, asupra efectelor determinate de o asemenea modificare în rândul colectivităților locale.

În lipsa unei consultări directe cu cei care exercita această funcție în prezent și care au experiență în administrația publica locală și județeană, nu înțelegem de ce se propune revenire la alegerea președintelui consiliului județean prin vot indirect, mai ales ca acest lucru nu a fost determinat de disfuncționalități ale sistemului actual.

Propunerile în cauză nu se bazează pe nici o analiză a efectelor sociale, legislative și bugetare care ar putea fi generate de această modificare și nu ia în calcul impactul asupra administrație publice și comunității locale.

Pe de altă parte, considerăm că una din motivațiile propunerii legislative conform căreia președinții de consilii județene care ar fi cercetați sau reținuți în diverse cauze penale ar împiedica buna desfășurare a activității instituției, reprezintă o marotă falsă și periculoasă", se arata in rezolutia Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene, semnata de președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba si de președintele Consiliului Județean Covasna Tamás Sándor.

Citeste rezolutia integral aici: Rezolutie UNCJR.pdf

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.