Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT Sesizarea PNL la CCR pe Legea Bugetului - REPLICA la PSD

Grupurile parlamentare ale PNL și PDL din Camera Deputaților și Senat au înaintat astăzi, 22 decembrie a.c., o sesizare la Curtea Constituţională cu privire la neconstituționalitatea Legii privind bugetul de stat pe anul 2015, adoptată de Parlamentul României.

AICI TEXTUL CONTESTATIEI LA CCR PE LEGEA BUGETULUI

Curtea Constituțională are la dispoziție 20 de zile de analiză și dezbatere a proiectului supus contestării, respectiv 11 ianuarie 2015.

În cazul în care Curtea Constituțională va constata că Legea Bugetului pentru anul 2015 este neconstituțională, o va înainta Parlamentului pentru punerea în acord cu prevederile constituționale.  Prin urmare, dacă Victor Ponta dovedește că are voință politică, până la sfârșitul lunii ianuarie 2015, legea bugetului va fi în vigoare.

Legea bugetului este o lege anuală și ea produce efecte pentru tot anul indiferent când intră în vigoare.

"PNL își exprimă încrederea că, în calitate de unică autoritate de jurisdicție constituțională din România, Curtea Constituțională nu va permite intrarea în vigoare a unui buget care nu respectă prevederile constituționale și care este fundamentat pe date inexistente, punând în pericol economia țării în anul 2015.", a declarat deputatul Eugen Nicolaescum vicelider al Grupului PNL din Camera Deputatilor.

,,Înainte de orice aș spune că declarațiile prim—ministrului Victor Ponta referitoare la pensionari, la eventuala neplată a salariilor și altor binefaceri ale teleguvernării PSD-iste sunt manipulatorii, demagogice și extrem de periculoase prin populismul lor", a mai spus deputatul.

Curtea Constitutionala a decis sa dezbata sesizarea PNL in 29 decembrie 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.