Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT - Tolontan DEZVĂLUIE tentativa de MUȘAMALIZARE

stareapresei.ro
tolontan

Scandalul dezinfectanților din spitale a explodat direct în față mai marilor din Ministerul Sănătății, iar jurnalistul Cătălin Tolontan prezintă dovada faptului că autoritățile au pus deja la cale un plan de mușamalizare a întregului scandal.

”Ieri, ministrul a trimis inspectorii să ia 2.633 de probe din 208 spitale.

Dar sunt probe de autocontrol, ceea ce, având în vedere îngrijorarea publică, e ca și cum ar reașeza scaunele pe puntea Titanicului. „Testele de sanitație” înseamnă să dea cu produsul Hexi Pharma peste masă, pe mîini sau pe bisturiu și să vadă dacă au dispărut bacteriile.

„Facem un autocontrol cu teste de sanitație”, după cum mărturisesc spitalele. Două sînt problemele!

PRIMA: Cum se poate autocontrola un sistem defect?

A DOUA: Nu s-a ales metoda folosită de Comisia Națională Pentru Biocide în momentul punerii produsului pe piață, ci aceeași metodă pe care ministru o criticase, pentru rezultatele sale, în întîlnirea de la Ramada Plaza!

”E un heirupism ca să iasă bine Hexi Pharma! Se fac aceleași teste de suprafață, cîtă vreme eficacitatea se poate testa mult mai bine în laborator pe aceeași metodă cu care se dă avizarea la Comisia Națională Pentru Biocide. Dar doctorul Rafila a decis să se facă așa cum s-a mai făcut”

Epidemiolog din provincie

Aceeași sursă susține că ”Alexandru Rafila este cel care a desființat Inspecția Sanitară autonomă (organizată ca Sanepidul de pe vremuri), înlocuind-o cu oameni subordonați DSP-urilor, care au directorii numiți prin algoritmul politic”.

Hexi Pharma a sponsorizat cu 1.000 de euro unul dintre congresele Societății Române de Microbilogie, organizație al cărei președinte este Alexandru Rafila.

Revenind la teste.

Aceiași inspectori, aceiași epidemiologi, aceleași proceduri nesupravegheate, aceeași substanță Hexi Pharma, ce rezultat crede ministrul Cadariu că va obține?! Fix cel din PowerPoint-ul luminos afișat în sala de la Ramada Plaza.

N-avem infecții nosocomiale, substanțele își fac treaba, asta e concluzia de zece ani încoace. Și deținem recordul mondial și olimpic: 0,2%”, scrie Cătălin Tolontan, pe blogul personal.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.