Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENTE: `Adevărul CUTREMURĂTOR despre moartea lui Dan Adamescu`/ UPDATE

captura youtube
inmormantare Adamescu

„În ultima vreme au fost lansate şi difuzate numeroase informaţii false referitoare la viaţa şi moartea regretatului meu soţ, Dan Adamescu, fapt ce mă obligă să intervin pentru restabilirea adevărului şi clarificarea unor aspecte controversate, de interes public. De aceea, vă rog să publicaţi următoarele date şi documente:

1. Cu 3 săptămâni înainte de procesul în care se va decide posibila sa extrădare din Marea Britanie, disperarea fiului meu vitreg, Alexander Adamescu atinge cote paroxistice, determinându-l să-şi piardă şi ultima fărâmă de respect şi consideraţie faţă de memoria tatălui său, regretatul Dan Adamescu.  Într-un articol publicat de „European Jewish Press” la data de 6 noiembrie 2017, inventează porecle jignitoare pe care nimeni nu i le-a adresat vreodată în România, pretinzând că Dan ar fi fost „vilified as a Shrek with a Jewish mug”, adică „denigrat că este un Shrek cu mutră urâtă de evreu”.

Trecând peste faptul că Shrek este un personaj pozitiv şi foarte simpatic, eroul din două filme adorabile produse de Studiourile Disney, consider această afirmaţie a lui Alexander drept o jignire atât la adresa tatălui său, cât și a poporului evreu, din care fac parte majoritatea frumuseților de la Hollywood și din cinematografia mondială.

Niciodată nu am auzit sau citit ca această poreclă să-i fi fost atribuită soţului meu, nici în particular, nici în comunicarea publică. De aceea, nu pot să-l identific ca autor al poreclei cu caracter anti-semit decât pe fiul său, Alexander, care îşi trădează astfel adevăratele sentimente atât faţă de Dan Adamescu, cât şi faţă de evrei.

 

2. Aşa cum au relatat toate televiziunile şi ziarele, slujba de înmormântare a soţului meu s-a desfăşurat la Biserica Domniţa Bălaşa, fiind celebrată de un sobor de unsprezece preoţi. Iar trupul său se odihneşte în cavoul din Cimitirul Belu, străjuit de o cruce de marmură, soţul meu fiind botezat ortodox.

Am ţinut să reamintesc publicului aceste amănunte, pentru a demonstra caracterul de fake-news al afirmaţiei lui Alexander din interviul citat referitoare la pretinsul caracter anti-semit al procesului intentat lui Dan Adamescu. Fiindcă nu ai cum să persecuţi pe cineva care este creştin ortodox pe motiv că ar fi „evreu”!

content-image

Sursa: captură video Youtube

Dincolo de faptul că ar fi primul caz în 27 de ani când Justiţia română ar condamna pe cineva pe baza unui criteriu rasial, lucru interzis de Constituţie, acuzaţia lansată de Alexander nu este confirmată nici măcar de genealogia regretatului meu soţ. Conform spuselor lui Dan,  printre strămoşii săi a existat într-adevăr un străbunic din partea mamei cu prenume biblic, dar toată familia din Vâlcea se odihneşte în cimitire ortodoxe.

Cui îi foloseşte o astfel de minciună? Cui îi foloseşte aruncarea anatemei de atitudine anti-semită asupra întregului popor român şi a Justiţiei din România? Doar unei persoane ce fuge de răspundere şi se ascunde în spatele propriului tată, ferindu-se să-şi folosească dreptul la apărare pentru a-şi rezolva situaţia din justiţie.

 

3. Sperând că va obţine simpatia comunităţii evreieşti, Alexander îşi încheie interviul prin a-şi renega şi cea de-a doua patrie, Germania. Afirmaţiile sale sunt extrem de dure: „Guvernul german îşi trădează cu bună ştiinţă proprii cetăţeni. Pot să-mi arunc în foc paşaportul german. Nu mai are nicio valoare”.

În mod similar, în decembrie 2016 spunea într-un interviu din ziarul Bursa„Eu nu am nicio tragere de inimă să trăiesc în România. Sunt născut în Germania, am crescut în Germania, lucrez de mai mulţi ani la Londra”. De ce? Pentru că „Statul român duce o campanie de distrugere a grupului The Nova Group (TNG)”, pe care îl gestionează chiar el.

Dar de ce s-ar coaliza cele două state, România şi Germania, împotriva cuiva ce pretinde că nu este decât „un simplu scriitor german ce trăieşte la Londra”? Şi care respinge vehement orice implicare în finanţarea politicienilor, mituirea judecătorilor sau hărţuirea familiei procurorilor... Cine este atât de naiv încât să creadă că ar exista o conspiraţie transfrontalieră de distrugere a unui cetăţean onorabil, ce nu are nimic să-şi reproşeze? Şi dacă în România se discută acum despre Statul paralel şi controlul asupra Justiţiei, cum poate fi explicată atitudinea Germaniei faţă de el?

Minciuna acestor afirmaţii este uşor de demonstrat. Când va trebui să-şi scoată un nou paşaport, în locul celui german pe care poate că-l va arunca în foc, Alexander nu va prezenta un „Geburtsurkunde”, ca orice persoană născută în Germania, ci Certificatul de naştere emis în 1978 de un funcţionar din Bucureşti.

Cât de credibile sunt afirmaţiile cuiva care ascunde faptul că s-a născut în România şi pretinde că nu ar fi locuit niciodată aici, deşi a fost iubitul Cristinei Spătar? Şi care are impresia că este urmărit permanent de „slugoi români”, deşi poliţia britanică nu a reuşit niciodată să-l localizeze?

 

4. Articolul din „European Jewish Press” reia o altă ştire falsă pe care Alexander o perpetuează: ideea că Dan Adamescu ar fi murit la închisoare, abuzat de gardieni şi neavând acces la tratament medical.

Este un neadevăr care exploatează fără jenă memoria regretatului meu soţ, pentru a transfera spre fiul său o simpatie nemeritată. De aceea, redau pe scurt istoricul medical al ultimelor sale 4 luni de viaţă şi prezint publicului descrierea evoluţiei sale de către medicul curant de la Clinica Ponderas, pentru a clarifica definitiv acest aspect.

Imediat după pronunţarea sentinţei, pe 25 mai 2016 Dan Adamescu s-a predat şi a fost transportat la Închisoarea Jilava. Aici, a fost plasat în regim semi-deschis, împărţind camera de 6 locuri cu 3 dintre judecătorii condamnaţi în acelaşi dosar cu el. Departe de a-l fi abuzat, gardienii de la Jilava i-au organizat regimul de detenţie în conformitate cu starea sa de sănătate, lucru confirmat şi de funcţionarii Ambasadei Germaniei care l-au vizitat.

content-image

Internarea în rezerva 306 VIP de la Spitalul „Maria Ponderas” a fost făcută la data de 20 septembrie 2016, dată la care au putut fi constatate doar dificultăţile de mers şi durerea intensă din genunchiul  drept. Este semnalată şi existenţa unui furuncul ce fusese operat şi tratat anterior la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Infecţia se retrăsese, astfel că internarea s-a făcut în vederea realizării unei operaţii de înlocuire a genunchiului drept cu o proteză personalizată, adusă de la Viena.

Operaţia a fost realizată la data de 7 noiembrie 2016, fără niciun fel de complicaţii. Recuperarea a decurs, de asemenea, normal, astfel că după 3 săptămâni soţul meu putea merge fără sprijin 10-15 metri. Iar după 5 săptămâni, medicii au constatat că nu mai era necesară spitalizarea sa, astfel că l-au pregătit pentru externare şi întoarcere în penitenciar.

În perioada 19-21 decembrie 2016, starea sa s-a înrăutăţit brusc şi la nivelul şoldului stâng a apărut o infecţie cu Stafilococ auriu, ce nu avea legătură cu operaţia şi nici nu se manifestase anterior. Prin administrarea de antibiotice, medicii au reuşit oprirea evoluţiei infecţiei, dar din păcate starea sa generală s-a înrăutăţit constant, până la decesul din seara zilei de 23 ianuarie 2017.

Este evident pentru oricine că:

  • decesul a survenit la spital, nu închisoare,
  • zecile de analize şi fişele de observaţie din fiecare zi sunt dovada atenţiei deosebite cu care a fost tratat de către medici şi asistente, având acces la cele mai bune condiţii şi tratamente dintr-un spital privat de lux,
  • infecţia cu Stafilococ auriu s-a declanşat la 3 luni de la internare şi a fost tratată eficient cu antibiotice puternice, cauza decesului fiind „bronhopneumonie şi insuficienţa cardio-respiratorie” conform certificatului medico-legal emis de INML.

Îi cer imperativ fiului meu vitreg să nu mai folosească suferinţa tatălui său ca instrument de apărare împotriva justiţiei şi să nu mai colporteze informaţii false referitoare la condiţiile în care s-a produs decesul soţului meu.

 

5. La fel de revoltătoare este şi perpetuarea falsei prezentări a profesiei sale drept „scriitor” sau „dramaturg” stabilit la Londra. Nu există cărţi sau piese de teatru semnate „Alexander Adamescu”, care să fi fost publicate sau jucate pe scenă.

În schimb, Alexander este administrator sau preşedinte al Consiliului de Administraţie la zeci de companii din România, printre care şi unele listate la Bursa de Valori Bucureşti, precum Hotelul Intercontinental şi Unirea Shopping Center (USC). Deci, în realitate, este investitor şi administrator de firme, nicidecum scriitor.

Iar din această poziţie:

  • gestionează companii având o valoare cumulată a activelor de aproape 400 milioane Euro, dar a adus o treime dintre ele în stare inactivă, de insolvenţă sau faliment, cele mai cunoscute fiind ale Baumeister şi ASTRA Asigurări SA,
  • încalcă drepturile şi interesele acţionarilor minoritari, fapt pentru care a fost sancţionat în repetate rânduri cu amendă de către ASF,
  • sifonează banii din companiile profitabile prin împrumuturi către alte firme din grup, pe care apoi le declară „pierderi”, aşa cum recent a făcut cu o datorie de circa 1 milion de Euro pe care TNG România o avea faţă de USC,
  • pune în pericol slujbele angajaţilor prin concedieri colective, cum ar fi cele prevăzute în planul de restructurare a Unirea Shopping Center impus la Adunarea Generală din 31 august 2017.

Voi detalia puţin această ultimă situaţie. Pentru a compensa o pretinsă „scădere a productivităţii muncii” generată de reducerea cifrei de afaceri cu 2,17%, „scriitorul” Alexander Adamescu a decis reducerea numărului de angajaţi cu 99 de posturi, adică cu 82,5%. Iar prin concedierea singurelor persoane care se ocupă de ventilaţie, climatizare, instalaţii electrice şi sanitare, precum şi de paza şi stingerea incendiilor, devine imposibilă exploatarea în siguranţă a clădirii Unirea Shopping Center.

Acceptarea fără rezerve a propunerilor de restructurare făcute de o persoană fizică autorizată, ce nu are nici experienţa, nici competenţa necesare pentru a putea lua astfel de decizii de gestionare a unei afaceri complexe, de zeci de milioane de Euro, este ultima probă a „calităţilor manageriale” ale noului şef de la USC. Şi ridică serioase semne de întrebare cu privire la intenţiile sale referitoare la viitorul acestei companii.

content-image

Pe baza tuturor acestor informaţii şi documente, rog publicul român să corecteze falsele ştiri lansate de Alexander Adamescu şi pe viitor să-i ignore fabulaţiile şi exagerările. Căci nu poţi pretinde că lupţi pentru restabilirea adevărului, lansând în acelaşi timp un val de minciuni.

În ceea ce mă priveşte, rămân ferm angajată în apărarea onoarei soţului meu şi a adevărului despre viaţa şi activitatea sa. Şi îi asigur pe toţi cei care cunosc şi apreciază modul în care am transformat Unirea Shopping Center dintr-un vetust magazin comunist într-un mall la standarde mondiale că voi continua să lupt pentru salvarea companiilor pe care le-am creat şi dezvoltat împreună cu Dan Adamescu, în cei peste 22 de ani de viaţă comună.”, susține Carmen Adamescu, soția lui Dan Adamescu.

_____

Vrând să justifice acuzația gravă referitoare la o pretinsă persecuție de tip anti-semit declanșată de Statul român împotriva lui Dan Adamescu, fiul său citează un articol de tip pamflet, din 2014, semnat de Doru Bușcu. Redăm întreaga frază, pentru corecta informare a cititorilor noștri:

Am scris despre hoția lui Adamescu pînă cînd acest Shreck cu freză iudaică m-a dat în judecată și, iată, scriu și acum, după ce am cîștigat procesul cu dovezi care ar fi trebuit să producă arestarea imediată a falsificatorului.”

Dovezile se referă la falsificarea tirajelor României Libere, pentru a obține bugete de publicitate mult mai consistente.

Dincolo de trecerea sub tăcere a conflictului major dintre Doru Bușcu și Dan Adamescu, pe tema „Academiei Cațavencu”, ni se pare cel puțin ciudat ca o exprimare pierdută într-un articol demult uitat să fie considerată ca fiind definitorie pentru atitudinea opiniei publice și a instituțiilor Statului față de Dan Adamescu. Și considerăm bine-venită discuția declanșată pe această temă.

____

Iată textul primit de la Alexander Adamescu, ca replică la comunicatul de presă al doamnei Carmen Adamescu:

Urmare a articolului publicat marti, 07 noiembrie 2017 intitulat  DOCUMENTE: `Adevărul CUTREMURĂTOR despre moartea lui Dan Adamescu” la ora 8.45 de către siteul www.stiripesurse.ro , de către Denisa Miron, vă rugăm să publicați dreptul la replică, din partea The Nova Group și a lui Alexander Adamescu:

Atacul Dnei Carmen Palade demonstrează încă odată, dacă mai era cazul, că singura grijă pe care a avut-o a fost legată de propria persoană și de banii pe care a reușit să îi fure în multe și neimaginabile feluri de la Dan Adamescu.

Nu a fost alături de soțul ei nici în spirit și nici la nevoie. Acuză că Dan Adamescu nu a fost numit public într-o manieră grosolană și anti-semintă, un Shreck cu freză iudaică. Asta nu demonstrează decât că nu este informată, sau că nu a interesat-o să fie. Pentru ea, dar și pentru opinia publică, iată citatul incriminat, într-un articol semnat de Doru Bușcu:  ”Am scris despre hoția lui Adamescu pînă cînd acest Shreck cu freză iudaică m-a dat în judecată...” (articolul complet aici
http://www.catavencii.ro/misterul-banilor-sifonati-de-adamescu-de-la-astra-a-fost-dezlegat/ )

Mai mult, declară că Dan Adamescu a primit un tratament corect în închisoare și în spital, unde a murit singur, în urma unei operații banale. Nimeni nu caută, în afară de fiul său sursa infecției cu stafilococ auriu care a dus la agravarea stării de sănătate și ulterior la moartea lui Dan Adamescu.

A respecta memoria tatălui meu înseamnă a lupta neobosit pentru a afla adevărul, nu a accepta scuzele și eforturile autorităților de a bloca aflarea adevărului.

Sunt deja obișnuit cu atacurile la persoană. De când The Nova Group a recâștigat controlul asupra Magazinului Unirea, Dna Palade a făcut eforturi colosale pentru a ascunde neregulile și furturile petrecute în mandatul său de Director General. Sunt zeci de milioane de euro care au ajuns în conturile ei abuziv, ilegal și imoral.

Da, suntem nevoiți să ajustăm cheltuielile operaționale pentru ca Unirea Shopping Center să își păstreze locul său pe piața centrelor comerciale din România, însă suntem nevoiți să facem aceste ajustări pentru că în trei luni, am descoperit fraude de milioane pe care va trebui să le recuperăm în instanță de la Dna Palade.

În concluzie, Dna Palade trimite în finalul comunicatelor sale mesaje către anumiți parteneri, cum că va lupta să salveze Unirea. Îi transmit ei dar și acelor parteneri că Unirea a fost salvată. A fost salvată de la devalizare, de la furt și de un om care a demonstrat că banul este mai presus de viață, de onoare și de familie, adică a fost salvată de Carmen Palade.

Alexander Adamescu, The Nova Group

____

Sperăm ca domnul Alexander Adamescu să dețină probe pentru acuzația referitoare la milioanele de Euro pe care o lansează. Ne declinăm orice fel de responsabilitate referitoare la această știre, nedovedită cu documente și pe care nu am putut-o confirma din nicio altă sursă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.