Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENTUL care prevede un scenariu TERIFIANT pentru Capitală: Bucureştiul, fără apă caldă şi căldură în 5 ani

apa calda

Un act oficial prevestește colapsul pentru București. Capitala României este, potrivit unui raport al ELCEN, la cinci ani distanță să rămână fără apă caldă și căldură. Situația ar fi generată de închiderea termocentralelor vechi, menționează Libertatea.ro. Conform documentului întocmit de specialiştii ELCEN Bucureşti, singura variantă prin care oraşul ar mai putea avea apă caldă şi căldură în viitor este achiziţia unor noi grupuri de producţie a energiei termice.

Citeşte şi: Bilanţ HALUCINANT: SUTE de traficanţi de persoane, arestaţi şi reţinuţi după percheziţii de AMPLOARE ale poliţiştilor

„În absenţa realizării unor investiţii, capacităţile care pot fi autorizate să funcţioneze în cadrul ELCEN după anul 2023, din punct de vedere al respectării legislaţiei de mediu, vor putea produce maxim 370 Gcal/h (Ciclu Combinat de la CTE Bucureşti Vest şi cele două CAF-uri de câte 100 Gcal/h, aflate în curs de retehnologizare), mult sub necesarul de energie termică previzionat a fi acoperit din sursele ELCEN”, se precizează în documentul înaintat Adunării Generale a Creditorilor, cei care iau decizii privind investiţiile pe care Electrocentrale Bucureşti le realizează.

ELCEN se află, din 2016, în insolvenţă şi este în administrarea judiciară a KPMG Restructuring SPRL. Directorul tehnic al companiei, Constantin Dobre, recunoaşte că datele prezentate de specialişti sunt reale şi, dacă în câteva luni nu este aprobat planul de investiţii, Bucureştiul va rămâne fără apă caldă şi căldură în cel mult 5 ani.

,,E un program de studii şi investiţii care trebuie pus în aplicare cât mai repede. Acesta trebuie să facă parte din programul de reorganizare al societăţii, deci Adunarea Generală a Creditorilor trebuie să îl aprobe. Dacă nu va fi aprobat, atunci avem o problemă. În cazul în care nu se fac aceste investiţii, în 2023 Bucureştiul va rămâne fără 90% din capacitatea de producţie a energiei termice”, a declarat Constantin Dobre pentru Libertatea.ro.

content-image

sursa foto: Libertatea.ro

Conform documentului obţinut de Libertatea.ro, ELCEN are nevoie de trei  grupuri de mare putere, ciclu combinat, unul la CET Sud, unul la CET Progresul şi unul la CET Grozăveşti. De asemenea, este nevoie de 8 unităţi CAF, patru la CET Sud, două la CET Progresul, unul la CET Grozăveşti şi unul la CET Vest. O investiţie de aproximativ 600 de milioane de euro.

Citeşte şi: Ministrul Turismului, în război cu ASF. Avertisment FĂRĂ PRECEDENT: 'Nu vrem să înţelegem, trebuie SĂ PLECĂM' - VIDEO

„Dacă nu vom face această investiţie, din 2023 nu va mai avea drept de funcţionare decât CET Vest, care alimentează cartierele Rahova, Drumul Taberei şi Crângaşi, şi parte din CET Grozăveşti, care alimentează zona căminelor din Regie. În rest, tot Bucureştiul va rămâne şi fără apă caldă şi fără căldură”, mai spune reprezentantul ELCEN.

content-image

sursa foto: Libertatea.ro

Problema este reprezentată de acordul încheiat între România şi Uniunea Europeană, prin care ţara noastră s-a angajat ca până în 2023 să modernizeze toate termocentralele. Până în prezent, însă, doar la CET Vest a fost achiziţionat un grup modern de producere a energiei termice. Restul termocentralelor funcţionează cu aceeaşi tehnologie învechită, pe care UE nu o mai acceptă.

În prezent, capacitatea de producţie maximă a ELCEN este de 1.600 Gigacalorii/oră, şi cu greu reuşeşte să acopere necesarul de căldură şi apă caldă al Capitalei. Dacă vor fi închise CET-urile vechi, în 2023, 90% din locuitorii Bucureştiului vor rămâne fără apă caldă şi căldură.

Citeşte şi: Ministrul Turismului a făcut ANUNŢUL: Ce se întâmplă cu românii blocaţi în străinătate. Nereguli de PROPORŢII găsite la agenţia Omnia .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.