Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dodon a convocat Consiliul Suprem de Securitate după expulzarea diplomaţilor ruşi

breakingnews.md
dodon

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a postat marţi pe Facebook un nou mesaj pe tema expulzării a cinci diplomaţi ai ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău, în care califică această decizie drept o 'provocare' din partea guvernului de la Chişinău şi 'o tentativă de a discredita instituţia prezidenţială', el anunţând totodată convocarea Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova, conform Agerpres.

'Acţiunile împotriva Federaţiei Ruse nu vor fi trecute cu vederea. Este o provocare directă în adresa potenţialului parteneriat strategic între ţările noastre precum şi împotriva restabilirii relaţiilor moldo-ruse, care are loc în ultimele luni. Am dispus convocarea Consiliului Suprem de Securitate, imediat după ce voi reveni de la Sankt-Petersburg, pe marginea subiectului dat', a menţionat Dodon în mesajul său.

'Niciodată în ultimii 25 de ani, chiar şi în cele mai complicate situaţii de conflicte interne sau geopolitice, guvernarea de la Chişinău nu şi-a permis un gest atît de ostil în adresa Federaţiei Ruse', a adăugat el.

'Este şi un atac la adresa preşedintelui, dar şi o tentativă de a provoca măsuri similare de răspuns din partea Federaţiei Ruse, o tentativă de a discredita instituţia prezidenţială', continuă Dodon în mesajul postat pe reţeaua de socializare.

'Toate aceste provocări ale Partidului Democrat şi curatorilor din vest, care au decis sa escaladeze situaţia - nu vor trece. Sîntem gata pentru orice scenarii. Avem suportul poporului ţării în acest sens', a încheiat el.

Potrivit Radio Chişinău, preşedintele Dodon a vorbit şi la o conferinţă de presă despre o 'încercare a Partidului Democrat de a discredita instituţia prezidenţială' pentru că, în opinia sa, 'ratingul preşedintelui este ridicat, în timp ce cel al Partidului Democrat este în cădere'. 'Acest lucru se face de către cei de la guvernare - Partidul Democrat, preşedintele acestui partid (Vlad Plahotniuc - n.red.), pe de o parte, şi împreună cu Occidentul. Problema guvernării este aceea ca creşte ratingul preşedintelui, încrederea în instituţia prezidenţială este în creştere, dar democraţii scad. Ce trebuia sa facă în cazul acesta? Sa meargă la provocări, la crearea de probleme, ca sa-l pună pe preşedinte în situaţie dificilă', a spus Dodon la conferinţa de presă, anunţând de asemenea că după ce va reveni din vizita de la Sankt Petersburg va cere SIS (Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova) şi ministrului de externe să-i prezinte rapoarte.

În primul său mesaj postat pe Facebook după anunţul de luni privind declararea celor cinci diplomaţi ruşi persona non-grata, Dodon a calificat drept 'revoltător' acest gest al guvernului de la Chişinău, pe care l-a acuzat că 'a acceptat să se implice în jocuri geopolitice deosebit de periculoase ale Bruxelles-ului şi ale Washington-ului în regiune' şi că a 'făcut un gest urât, care nu va trece fără consecinţe negative'.

Igor Dodon va participa pe 1 şi 2 iunie la Forumul Economic Internaţional care se va desfăşura la Sankt Petersburg. Potrivit agenţiei RIA Novosti, el speră să discute acolo această chestiune cu omologul său rus Vladimir Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.