Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dodon dă o mare lovitură Guvernului Moldovei: 'Vom organiza acest referendum în fiecare localitate din ţară, pe fiecare stradă, în fiecare curte'

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Igor Dodon

În Republica Moldova va demara de săptămâna viitoare o campanie de strângere de semnături pentru trecerea la o republică prezidenţială, a anunţat luni preşedintele Igor Dodon, menţionând că o decizie în acest sens a fost luată la o reuniune a Consiliului republican al Partidului Socialiştilor (PS) la care a participat şi el în weekend, relatează luni portalul IPN, citat de Radio Chişinău.

"Autorităţile au interzis organizarea unui referendum consultativ, dar noi vom organiza acest referendum în fiecare localitate din ţară, pe fiecare stradă, în fiecare curte şi în fiecare casă. Împreună cu colegii din PS am decis să dăm startul campaniei naţionale de colectare a semnăturilor pentru trecerea la o republică prezidenţială din data de 16 octombrie", a declarat Igor Dodon, conform Agerpres.

Trecerea la sistemul prezidenţial este una din revendicările participanţilor la protestul organizat de PS la 24 septembrie, dată la care urma să aibă loc referendumul consultativ iniţiat de preşedinte.

Citește și: Dragnea spune TOTUL despre relația cu premierul Tudose, după ultimele informații apărute: 'Ceea ce mă interesează: cota pentru PSD să fie înaltă'

Decretul prezidenţial privind desfăşurarea procesului electoral a fost declarat neconstituţional de către Curtea Constituţională.

El a mai spus că, la şedinţa Consiliului republican al Partidului Socialiştilor, au fost abordate chestiuni cu privire la acţiunile care vor fi întreprinse în scopul soluţionării situaţiei privind blocarea a zeci de iniţiative propuse de preşedinte pentru rezolvarea problemelor sociale ale ţării.

La această reuniune s-a discutat şi referitor la "subminarea eforturilor preşedintelui de a consolida parteneriatul strategic cu Federaţia Rusă şi stabilirea unor noi direcţii de cooperare moldo-rusă", potrivit Radio Chişinău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.