Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dodon și Rogozin se întâlnesc într-o țară inamică SUA, după declarațiile dure la adresa României

Facebook
Dodon Rogozin

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se va întâlni cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin la instalarea în funcţie a preşedintelui iranian Hassan Rohani, care va avea loc pe 5 august la Teheran.

Declaraţia a fost făcută de oficialul rus la postul de televiziune Rossia-24, apoi confirmată de Igor Dodon pe contul său de Facebook, relatează duminică Deschide.md.

Citește și: ALERTĂ maximă la Rotterdam: Un incendiu puternic a cuprins CEA MAI MARE rafinărie din Europa - VIDEO

'Împreună vom fi la inaugurarea noului preşedinte iranian Rohani în Teheran, unde este programată întâlnirea noastră pe marginea evenimentului. Desigur, vom avea o discuţie serioasă, avem nevoie de garanţii. Nu mai putem să ne încercăm răbdarea şi nici nu mai avem încrederea în garanţiile acestor naţionalişti mărginiţi. Avem nevoie de garanţii clare, care pot asigura un dialog normal', a spus Rogozin, potrivit Agerpres.

Vicepremierul rus ar fi trebuit să ajungă vineri la Chişinău, la invitaţia preşedintelui Igor Dodon, pentru a participa, în regiunea separatistă transnistreană, la evenimentele dedicate împlinirii a 25 de ani de la începutul misiunii de menţinere a păcii pe Nistru.

Avionul cu care delegaţia rusă zbura de la Moscova la Chişinău a fost nevoit să se întoarcă la graniţa dintre România şi Ungaria şi să se îndrepte din nou spre în Rusia. În cele din urmă, aeronava a aterizat la Minsk.

Citește și: UPDATE - Cel puțin doi morți în urma atacului armat din Germania: Atacatorul, printre victime

'Autorităţile României au supus pericolului pasagerii avionului S7, femei şi copii. Combustibilul era suficient doar până la Minsk. Aşteptaţi răspuns, nemernicilor", a scris Rogozin pe contul său de Twitter.

La rândul său, preşedintele Igor Dodon a declarat că întoarcerea lui Rogozin din spaţiul aerian al UE este un "show rusofob", orchestrat de Partidul Democrat. El a mai spus că autorităţile din R. Moldova s-au pretat unui "show fără predecent" în faţa cetăţenilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.