Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dodon le-a făcut promisiunea anului rușilor: Amenințare incredibilă la adresa Guvernului

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Igor Dodon

Preşedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit vineri dimineaţă cu ambasadorul Rusiei la Chişinău, Farrit Muhametşin, după ce poliţia de frontieră moldoveană a interzis joi intrarea pe teritoriul republicii a unor politicieni şi artişti ruşi, care se îndreptau în Transnistria, la ceremoniile ocazionate de împlinirea a 25 de ani de la lansarea operaţiunii de menţinerii a păcii pe Nistru, relatează Deschide.md şi Radio Chişinău.

Dodon a promis că cei responsabili de această "provocare" vor răspunde mai devreme sau mai târziu.

Alte subiecte ale discuţiei au fost, potrivit acestuia, vizita vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, trimisul special al preşedintelui rus pentru Transnistria, în Republica Moldova, "agenda zilei" şi problema transnistreană.

Citește și: Accident TRAGIC în Barcelona: 48 de VICTIME. MAE, precizări de ULTIMĂ ORĂ - FOTO/VIDEO / UPDATE

"Am discutat provocarea de ieri (joi) a guvernului de la Chişinău privind interzicerea accesului artiştilor ruşi pe teritoriul Moldovei. Ne vom ocupa de fiecare caz în parte. Reiterez poziţia mea: o astfel de atitudine este inadmisibilă. Toţi cei care se ocupă de provocări şi subminează relaţiile strategice bilaterale cu Federaţia Rusă vor fi identificaţi şi va veni timpul când ei vor fi traşi la răspundere. Nimeni nu este uitat şi nimic nu se uită. Totodată, am discutat despre vizita vicepremierului Dmitri Rogozin", a scris Dodon într-un mesaj publicat în limba rusă pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

Mai mulţi politicieni şi artişti ruşi, care urmau să participe la ceremoniile organizate de administraţia separatistă de la Tiraspol cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la lansarea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru, nu au fost lăsaţi joi să intre pe teritoriul Republicii Moldova.

Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova susţine că persoanele respective "nu au întrunit condiţiile pentru trecerea frontierei de stat" şi "nu au justificat scopul vizitei". Oficialităţile ruse şi cele transnistrene şi-au exprimat indignarea în legătură cu acest incident.

Citește și: Obamacare RĂMÂNE în picioare. Trump a fost TRĂDAT de cel mai cunoscut republican

Potrivit presei moldovene, artiştii au fost reţinuţi timp de mai multe ore pe aeroportul din Chişinău, fiind nevoiţi să facă cale întoarsă, din delegaţie făcând parte şi deputatul din Duma de Stat, Pavel Şperov, reprezentant al Partidului Liberal Democrat (LDPR), partidul ultranaţionalist al lui Vladimir Jirinovski.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care urmează să sosească vineri într-o vizită la Chişinău şi, apoi, în Transnistria, a cerut ambasadei ruse din Republica Moldova să intervină de urgenţă pentru a soluţiona respectivul incident.

Ambasadorul rus la Chişinău, Farit Muhametşin, fusese convocat miercuri la Ministerul de Externe moldovean, unde i s-a atras atenţia asupra inoportunităţii organizării în mod unilateral a unor manifestaţii în Transnistria cu ocazia celei de-a 25-a aniversări de la începerea operaţiunii de pace, cu participarea artiştilor şi delegaţiilor oficiale din Federaţia Rusă, subliniind că astfel de acţiuni pot prejudicia relaţiile moldo-ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.