Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi ani de la TRAGEDIA Germanwings. Ce spune tatăl copilotului Andreas Lubitz

carlinga

Tatăl lui Andreas Lubitz, copilotul avionului companiei Germanwings prăbuşit pe 24 martie 2015 în Alpii francezi, tragedie soldată cu moartea tuturor celor 150 de persoane aflate la bord, a declarat vineri că fiul său nu suferea de depresie la data catastrofei, transmite DPA, conform agerpres.

''El nu era deprimat la data prăbuşirii avionului'', a spus Gunther Lubitz într-o conferinţă de presă la Berlin.

Contre dure între Sofia şi Ankara: 'NU vom accepta lecţii de democraţie din partea lor!'

Acesta a adăugat că fiul său era plin de viaţă după ce suferise de depresie cu şase ani înaintea tragediei de pe 24 martie 2015.

Anchetatorii susţin că Andreas Lubitz, în vârstă de 27 de ani la data tragediei, suferea de depresie şi a prăbuşit intenţionat avionul, într-un act suicidal. Ei afirmă că Andreas Lubitz a profitat de un moment în care pilotul Patrick Sondenheimer ieşise din cockpit şi s-a blocat în cabina de pilotaj, după care a plasat avionul în zbor descendent.

Sistemele electronice de la bordul avionului l-au înregistrat pe Sondenheimer când încerca să spargă uşa cockpitului pentru a reveni la comanda aeronavei. De asemenea, pe înregistrarea audio pot fi auzite ţipetele disperate ale pasagerilor în timp ce avionul se îndrepta către sol.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă jurnalistul şi pilotul Tim van Beveren a pus sub semnul întrebării concluziile anchetatorilor şi investigaţia tehnică cu privire la cauza prăbuşirii avionului companiei Germanwings.

Poliţiştii britanici acţionează în forţă. Noi arestări în ancheta atacului terorist din Londra

''Am fost foarte surprins atunci când anchetatorii francezi au aflat cauza accidentului după numai două zile'', a spus el.

Van Beveren a exprimat dubii şi faţă de concluzia anchetatorilor conform căreia copilotul Andreas Lubitz l-a blocat pe pilot în afara cockpitului. ''Nu am întâlnit ceva de acest fel în ultimii 25 de ani'', a spus el.

Anchetatorii au mai afirmat că Andreas Lubitz începuse să orbească şi se temea că îşi va pierde locul de muncă din acest motiv, astfel că a ascuns acest lucru de conducerea Germanwings şi de compania-mamă, Lufthansa. Ei declară că înaintea zborului fatal Lubitz căutase pe internet informaţii despre mijloace de comitere a suicidului. În apartamentul său a fost descoperită o scrisoare de la medic în care era declarat inapt pentru a mai lucra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.