Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi deţinuţi de la Guantanamo au ajuns în Europa

pentagon

Doi deţinuţi de la închisoarea militară americană de la Guantanamo au fost transferaţi unul în Bosnia şi celălalt în Muntenegru, a anunţat joi Pentagonul, precizând că numărul prizonierilor aflaţi în prezent în centrul de detenţie este de 91, relatează AFP şi Reuters.

'Ministerul Apărării a anunţat astăzi transferul lui Tariq Mahmoud Ahmed Al Sawah de la centrul de detenţie de la Guantanamo în Bosnia", a precizat Pentagonul într-un comunicat. Un alt deţinut, Abd al-Aziz Abduh Abdallah Ali Al-Suwaydia, a fost transferat în Muntenegru', a afirmat Pentagonul într-un alt comunicat. Tariq Mahmoud Ahmed al Sawah, în vârstă de 58 de ani, un bosniac născut în Egipt, a fost închis la Guantanamo timp de 13 ani şi are probleme de sănătate, potrivit documentelor Ministerului Apărării. Abd al-Aziz Abduh Abdallah Ali Al-Suwaydi, un yemenit în vârstă de 41 de ani, s-a aflat şi el mai mult de 13 ani la Guantanamo.

Cei doi prizonieri, reţinuţi în cadrul luptei SUA împotriva reţelei teroriste Al-Qaida, au fost transferaţi de la închisoarea militară de la Guantanamo, din Cuba, în ţări care au fost de acord să îi primească din motive umanitare, a precizat Ministerul american al Apărării. Şaisprezece deţinuţi de la Guantanamo au fost transferaţi în ţări din Orientul Mijlociu şi din alte zone de la începutul anului în condiţiile în care administraţia de la Washington îşi continuă eforturile în încercarea de a închide închisoarea militară până la sfârşitul mandatului preşedintelui Barack Obama. Pentagonul a anunţat Congresul american în luna decembrie că pregăteşte transferul a 17 deţinuţi. În urma transferurilor de joi numărul deţinuţilor de la închisoarea de la Guantanamo a ajuns la 91, a precizat Pentagonul, spun cei de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.