Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi dintre cei patru deţinuţi pentru atentatele din Catalonia, trimişi la închisoare

ciocanel judecator

Fernando Andreu, judecătorul Tribunalului Naţional spaniol, a trimis marţi seară la închisoare fără posibilitate de eliberare pe cauţiune pe doi dintre cei patru deţinuţi săptămâna trecută pentru atentatele din Catalonia, nord-estul Spaniei, după ce i-a audiat pe parcursul întregii zile, transmite EFE.

Magistratul a decis trimiterea la închisoare a lui Mohammed Houli Chemlal, presupusul terorist de 21 de ani care a fost rănit în explozia unei locuinţe din Alcanar (provincia Tarragona), unde se crede că teroriştii pregăteau atentatele, şi a lui Driss Oukabir, pe numele căruia a fost închiriată furgoneta folosită pentru atentatul din Barcelona.

În cazul lui Salah El Karib, de 34 de ani şi proprietarul unui internet cafe, judecătorul a decis prelungirea perioadei de arest cu 72 de ore până când se va clarifica participarea sa la atentate. Mai exact, surse juridice au declarat pentru EFE că magistratul analizează conţinutul unui computer pentru a încerca să stabilească cine a cumpărat biletele de avion pentru Driss Oukabir şi pentru imamul din Ripoll (provincia Gerona), Abdelbaki Es Satty, unul dintre teroriştii morţi, conform Agerpres.

În fine, judecătorul l-a lăsat în libertate provizorie pe Mohamed Aallaa, de 27 de ani, reţinut în Ripoll şi frate al lui Sadi Aallaa, ucis la Cambrils (provincia Tarragona), unde a avut loc un al doilea atac. În opinia lui Andreu, "indiciile existente cu privire la presupusa sa colaborare cu grupul anchetat nu sunt suficient de solide" şi îl identifică doar drept proprietar al maşinii folosite în atacul din Cambrils şi care a fost condusă de fratele său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.