Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi europarlamentari români s-au contrazis despre Europa

www.stiripesurse.ro

Europarlamentarii Laurențiu Rebega și Cristian Preda au participat astăzi la conferința ”Școli – ambasador ale Parlamentului European". Dezbaterea a fost animată din cauză că în fața auditoriului format din numeroși profesori din București s-au aflat doi europarlamentari de orientări total diferite : Cristian Preda, un cunoscut adept al concentrării puterii în mâinile Bruxelles-ului, și Laurențiu Rebega, vicepreședintele Grupului Europa Națiunilor și Libertății, care susține suveranitatea statelor naționale în contraponderea deciziei de la Bruxelles.

Potrivit unui comunicat remis Știripesurse.ro, în cadrul discuțiilor, Rebega a arătat că România are nevoie de o ”Zonă Buffer” pentru absorbția de fonduri europene prin care să ne fie acordați toți banii alocați ca stat, dar aceștia să fie folosiți pentru capitolele deficitare din țara noastră, cum ar fi infrastructură, sănătate, educație, iar nu conform unor scheme generale decise la Bruxelles și care nu ne sunt utile, pentru că numai astfel pot fi reduse decalajele de dezvoltare față de alte state ale UE.

Citește și: Klaus Iohannis, în AUDIENȚĂ: Președintele se întâlnește astăzi cu Papa Francisc, la Roma

Europarlamentarul Cristian Preda s-a situat pe o poziție diferită însă motivând că România nu cunoaște regulile de absorbție și de funcționare a fondurilor structurale și de aceea avem deficiențe la acest capitol și că trebuie să ne supunem deciziilor generale din UE.

Aceste mesaje au apărut deoarece unul din profesorii prezenți la discuție a ridicat problema blocajelor care au existat în România în ceea ce privește atragerea de fonduri europene.

Tot în cadrul discuțiilor, Laurențiu Rebega a arătat că păstrarea identității naționale nu contravine ideii de Europa și că avem nevoie de o Europă a națiunilor, dând ca exemplu faptul că oriunde mergi în Europa toată lumea îți prezintă specificul local și produsele specifice ale națiunii respective.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.