Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi israelieni ucişi într-un atac în Oraşul Vechi din Ierusalim

Israel flag

Două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte două au fost rănite la Ierusalim când un palestinian înarmat cu un cuţit a atacat sâmbătă seară o familie de evrei, potrivit poliţiei israeliene, citate de AFP. 

Una dintre victime a fugit să îi avertizeze pe poliţişti, moment în care autorul atacului a reuşit să intre în posesia unei arme de foc aflate la o altă victimă. 

Poliţia l-a împuşcat pe criminal, Mohannad Shafik Halabi, un palestinian în vârstă de 19 ani originar din localitatea învecinată Ramallah, în Cisiordania ocupată. 

Jihadul Islamic, a doua forţă islamistă din teritoriile palestiniene, l-a prezentat pe adolescent ca fiind unul dintre membrii săi. 

Potrivit serviciilor de prim-ajutor, un copil în vârstă de doi ani a fost, de asemenea, rănit de gloanţe la un picior, iar o femeie se află într-o stare "foarte gravă". 

Organizaţia palestiniană islamistă Hamas "a salutat" atacul ca un "act eroic al rezistenţei", în timp ce Jihadul Islamic l-a considerat un "răspuns la crimele teroriste" ale Israelului contra palestinienilor. 

Preşedintele israelian Reuven Rivlin a afirmat că ţara sa este "în plină luptă contra terorismului" şi a promis că "ucigaşii celor nevinovaţi vor fi găsiţi, precum şi cei care i-au trimis". 

La rândul său, liderul opoziţiei, laburistul Isaac Herzog, a scris pe pagina sa de Facebook că premierul Benjamin Netanyahu "a pierdut controlul securităţii israelienilor". "Ne aflăm în pragul celei de-a treia Intifada", a adăugat el, citat de AFP.AGERPRES

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.