Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi jurnaliști olandezi răpiți în Columbia au fost eliberați

Elainealtar.wordpress.com
presa

Mişcarea columbiană de gherilă Armata de Eliberare Naţională (ELN) i-a eliberat sâmbătă dimineaţa pe cei doi jurnalişti olandezi răpiţi la începutul săptămânii în nord-estul Columbiei, au anunţat serviciile Apărătorului poporului columbian, informează AFP, scrie agerpres.ro

"Cei doi jurnalişti olandezi tocmai ce au fost predaţi de ELN unei delegaţii a Apărătorului poporului, într-o zonă rurală din Catatumbo, în departamentul Norte de Santander" (nord-est), se spune într-un mesaj postat pe Twitter de către serviciile Apărătorului poporului, instituţie de apărare a drepturilor cetăţenilor.

Veste îngrozitoare pentru români: Decizia care afectează milioane de oameni


Ministrul olandez al afacerilor externe, Bert Koenders şi-a exprimat sâmbătă satisfacţia în legătură cu "vestea bună" privind eliberarea de către ELN a celor doi jurnalişti. 

Poliţia columbiană a anunţat luni răpirea, în dimineaţa acelei zile, a jurnalistului Derk Johannes Bolt, 62 de ani, şi a cameramanului său, Eugenio Ernest Marie Follender, 58 de ani, lângă localitatea El Tarra, în departamentul Norte de Santander.

Tudorel Toader, lovitură: LOT de magistrați 'out' din Ministerul Justiției

Guvernatorul departamentului, Willian Villamizar, a precizat luni că un "dispozitiv umanitar" a fost desfăşurat la faţa locului pentru a facilita eliberarea lor. 

Această eliberare a fost anunţată "din eroare" vineri după-amiaza de radioul gherilei columbiene, care negociază de la începutul anului un acord de pace cu guvernul columbian. 

Cei doi reporteri lucrau pentru Spoorloos, un program al canalului Kro-Ncrv prezentat regulat de Derk Bolt, care încearcă să-i ajute pe olandezi să-şi găsească părinţii biologici peste tot în lume. 

Potrivit poliţiei columbiene, în regiunea unde a avut loc răpirea sunt active ELN şi gruparea armată Los Pelusos, disidentă din Armata Populară de Eliberare (ELP), altă gherilă care s-a demobilizat. 

Tot în zona El Tarra, ELN i-a răpit în mai 2016 pe jurnalista spaniolă de origine columbiană Salud Hernandez şi pe doi reporteri columbieni ai postului de televiziune RCN, predaţi după câteva zile de detenţie unei comisii umanitare. 

ELN negociază din februarie în Ecuador cu guvernul columbian, pentru a ajunge la un acord de pace cum este cel încheiat cu principala gherilă a ţării, Forţele Armate Revoluţionare ale Columbiei (FARC).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.