Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi martori cu identitatea protejată DEZVĂLUIE: 'Simu le-a dat bani procurorilor în dosarul Cuprom'

horia simu

Doi martori cu identitate protejată au declarat, vineri, în faţa instanţei supreme care judecă procesul Bica-Simu-Pop că Horia Simu ar fi dat bani procurorilor ca să închidă un dosar, potrivit News.ro. În replică, DNA a cerut audierea fostului procuror-şef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu, pentru că ar fi infirmat de două ori soluţia în dosarul Cuprom şi ar putea oferi detalii relevante privind acea cauză. Avocatul Alinei Bica s-a opus cererii pe motiv că DNA ar continua urmărirea penală în timpul judecăţii, ceea ce încalcă principiul separaţiei puterilor, instanţa urmând să se pronunţe.

Primul martor cu identitate protejată, audiat prin videoconferinţă, dar cu blurarea imaginii şi distorsionarea vocii, a fost Cezar Danilescu, numele fiind fictiv. Acesta a spus: "Am fost în apropierea lui Horia Simu când el relata despre un dosar al DIICOT ce a fost redeschis în 2015. Domnul Horia Simu a menţionat că nu îşi face probleme privind acel dosar pentru că totul e rezolvat. Atunci mi-a menţionat că totul e rezolvat, a făcut un gest cu mâna din care reieşea că a dat ceva. Nu a menţionat dacă a dat o sumă de bani sau altceva, dar a clarificat că urma ca dosarul să fie închis. Nu a menţionat numele vreunei persoane. Era vorba despre dosarul mai vechi de trei sau patru ani administrat de DIICOT în care era cercetat împreună cu alte persoane din apropierea Cuprom. Managementul SC Cuprom SA era vizat în acel dosar. Horia Simu a făcut referire la faptul că a dat ceva raportat strict la gestul său cu mâna. Precizez că am dedus că Horia Simu se referea la procurori din faptul că era încrezător că totul se va rezolva, iar o soluţie de închidere a dosarului nu putea proveni decât de la procuror".

El a precizat că discuţia a avut loc în vara anului 2015.

Citește și: Liviu Dragnea, reacție DURĂ. Anunță măsuri URGENTE în Parlament

A urmat audierea celui de-al doilea martor cu identitate protejată, tot un bărbat, deşi magistraţii au ales pentru el numele fictiv Ileana Petre. Acesta a spus: "Auzisem de cercetările pe care le făcea DIICOT în legătură cu societatea Cuprom. Ştiam că dosarul se închisese o dată cu NUP. În primăvara anului 2015 am aflat că s-a redeschis dosarul. La o discuţie ulterioară cu domnul Simu, dumnealui nu s-a arătat îngrijorat la redeschidere. A zis că a vorbit cu procurorii şi că se va rezolva ca data trecută. O să se închidă".

El a insistat că Simu s-a referit strict la procurori: "Arăt că Horia Simu a folosit cuvântul procurori când s-a referit la persoanele ce vor ajuta la închiderea dosarului. Horia Simu a precizat că a dat suma de bani, dar nu a precizat momentul efectiv în care a dat aceşti bani sau ce sumă. Nu a spus verbal că a dat bani, dar a făcut acel gest clar că s-au dat bani. Nu a nominalizat pe nimeni şi nici nu a rezultat din discuţie că dosarul va fi rezolvat prin intermediari sau nu".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.