Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi nord-americani, luaţi ostatici de talibani, au devenit părinţi în captivitate - VIDEO

Un cuplu nord-american, sechestrat din 2012 de talibani, a apărut într-o înregistrare video a insurgenţilor afgani, care îi arată pentru prima oară pe cei doi copii ai lor născuţi în captivitate şi în care ostaticii lansează un apel preşedintelui în exerciţiu american Barack Obama şi succesorului său Donald Trump, relatează AFP, conform agerpres.

Canadianul Joshua Boyle şi soţia sa americană Caitlan Coleman au devenit părinţii a doi băieţi după ce au fost răpiţi în 2012 în Afganistan, unde au venit doar cu rucsacul în cursul unei călătorii începute în Rusia.

Acuzații GRAVE în Turcia după uciderea ambasadorului rus: Legăturile SECRETE ale ucigașului

În înregistrarea video de patru minute, postată online de grupul de supraveghere a site-urilor extremiste SITE, bărbatul şi femeia apar cu cei doi fii ai lor pe genunchi.

"Noi aşteptăm din 2012 ca cineva să înţeleagă problemele noastre", declară dna Coleman în înregistrarea video, în care lansează un apel către Obama şi Trump să vină în ajutor familiei sale.

Nu este clar dacă dna Coleman, care indică faptul că înregistrarea a fost realizată în data de 3 decembrie, citeşte un text impus sau nu.

Ultima înregistrare cu acest cuplu datează din august, în care cei doi soţi apar fără copiii lor, şi în care cer guvernelor lor să exercite presiune asupra Kabulului pentru ca guvernul afgan să înceteze să mai execute insurgenţi încarceraţi.

La începutul lunii mai, Kabulul executase prin spânzurare şase deţinuţi având legătură cu talibanii, semnalând o înăsprire a politicii sale faţă de insurecţie.

Mărturia cutremurătoare a celui care a filmat ASASINAREA ambasadorului rus - VIDEO

Un purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a indicat pentru AFP că nu poate să facă niciun comentariu în legătură cu această înregistrare video.

Nici guvernul afgan, nici Departamentul de Stat al SUA nu au reacţionat deocamdată.

Părinţii lui Caitlan şi Coleman le ceruseră talibanilor într-o înregistrare video la mijlocul lunii aprilie 2016 să pună în libertate această familie. Ei primiseră în noiembrie 2015 o scrisoare de la fiica lor, autentificată de către un expert, în care aceasta îi anunţa că a dat naştere la doi băieţi în captivitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.