Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi parlamentari români se pregătesc să dea Finlanda în judecată

Camelia Smicală

Doi dintre parlamentarii PMP, deputatul Doru Coliu și senatorul Dorin Bădulescu, intenționează să dea în judecată statul finlandez în cazul doctoriței Camelia Smicală, căreia autoritățile finlandeze i-au luat copiii și i-au internat într-un centru de plasament.

"Este revoltător ce face statul finlandez în cazul doamnei Smicală. Nimeni nu se implică din partea statului român. Am cerut și președintelui României să ia act de acest caz, dar se vede că nu-l interesează soarta românilor care l-au votat masiv în Diaspora. Împreună cu colegul meu, senatorul Bădulescu intenționăm să acționăm în judecată statul finlandez", a declarat pentru stripesurse.ro Doru Coliu.

Citește și: Vasile Blaga, despre banii găsiți în mașina sa: 'Tâmpenie'

Citește și: Victor Ponta, atac la Grindeanu și Iohannis: 'Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs'

Medicul român Camelia Smicală fost condamnată la 6 luni de arest, după ce a fost dată în judecată de statul finlandez pentru defăimarea autorităţilor, respectiv a executorilor judecătoreşti care au intervenit în forţă, în urmă cu doi ani, pentru a-i prelua copiii.

Femeia s-a stabilit de 12 ani în Finlanda, fiind căsătorită cu un bărbat finlandez. În urma despărțirii de soț, acesta a reclamat-o că intenționează să plece în România împreună cu copiii, motiv pentru care, în primăvara anului 2015, autoritățile finlandeze au preluat copiii de la domiciliul mamei, instituind pentru aceștia măsuri de protecție în centre de plasament diferite. Camelia Smicală spune că executorii judecătorești finlandezi care au mers la domiciliul ei ca să îi ia copiii au fost deosebit de violenți și i-au provocat chiar fracturi costale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.