Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi poliţişti împuşcaţi la Muntele Templului din Ierusalim AU MURIT în spital - VIDEO

ierusalim, atac

Doi poliţişti israelieni care au fost grav răniţi în atacul cu arme de foc produs vineri dimineaţa în Oraşul vechi din Ierusalim au decedat în urma rănilor suferite, a anunţat poliţia, citată de AFP, Reuters şi DPA, conform agerpres.

Cei doi aveau 22, respectiv 30 de ani. Un al treilea poliţist a suferit răni mai uşoare în acelaşi atac, ai cărui trei autori au fost împuşcaţi mortal de forţele de ordine israeliene.

Citeşte şi: Statul Islamic AMENINŢĂ din nou Balcanii: 'Vărsaţi sângele lor impur, lăsaţi-l să curgă pe străzi'

Autorităţile israeliene au blocat accesul în zonă în urma atacului, determinând anularea rugăciunii pentru care se adună de obicei vinerea mii de musulmani la Esplanada moscheilor. Oficiali palestinieni au protestat împotriva acestei decizii.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei a explicat că atacatorii şi-au făcut apariţia la Muntele Templului - care găzduieşte unele din locurile cele mai sfinte atât pentru musulmani, cât şi pentru evrei - şi s-au apropiat de una din porţile Oraşului vechi, iar când i-au văzut pe poliţişti au deschis focul asupra lor, fugind apoi spre una din moscheile din complex. Cei trei au fost ulterior ucişi de poliţie. Potrivit serviciului israelian de securitate internă Shin Bet, aceştia erau cetăţeni israelieni arabi.

Responsabilitatea pentru acest atac - cel mai grav din ultimii ani din zonă - nu a fost deocamdată revendicată, dar gruparea islamistă palestiniană Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a salutat într-un comunicat "operaţiunea eroică" din Ierusalim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.