Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi poliţişti şi un pieton, ucişi într-un atac armat în Egipt

egipt

Doi poliţişti şi un pieton au fost ucişi duminică într-un atac comis în nordul Egiptului, au informat responsabili din cadrul serviciilor de securitate, în ajunul celei de-a cincea aniversări a revoltei populare care l-a alungat de la putere pe Hosni Mubarak, notează AFP, citată de Agerpres.

Indivizi înarmaţi pe o motocicletă au deschis focul în direcţia unui post de control din apropiere de oraşul Fakous, în provincia Sharqia, rănind, de asemenea, doi poliţişti, potrivit aceloraşi surse. 

Identitatea atacatorilor care au reuşit să fugă nu a fost stabilită până în prezent, dar poliţiştii au arestat trei suspecţi. 

Atacul de duminică a avut loc la trei zile după un atentat cu bombă la Cairo care a costat joi viaţa a opt persoane, dintre care şase poliţişti, în cursul unei descinderi a forţelor de ordine într-un apartament suspectat că adăposteşte membri ai confreriei interzise Fraţii Musulmani. Atentatul a fost revendicat de ramura egipteană a grupării jihadiste Statul islamic (SI). 

Aceste două atacuri preced a cincea aniversare a revoluţiei de la 25 ianuarie 2011, pentru care autorităţile au întărit măsurile de securitate în toată ţara. Preşedintele Abdel Fatah al-Sisi a lansat un apel egiptenilor să nu organizeze manifestaţii. 

De la destituirea de către armată a preşedintelui democratic ales, islamistul Mohamed Morsi, în iulie 2013, Egiptul este ţinta a numeroase atacuri jihadiste, care vizează în principal forţele de securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.