Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi profesori, trimişi în judecată după ce au luat bani de la elevi pentru promovarea unor examene

www.cugetliber.ro
justiție, judecată

Doi profesori de la un colegiu din municipiul Ploieşti au fost trimişi în judecată sub control judiciar pentru luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită, complicitate la dare de mită şi trafic de influenţă, toate în firmă continuată, anunţă AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei General Anticorupţie, ofiţerii Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Prahova au finalizat cercetările, iar procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus trimiterea în judecată a doi profesori de economie şi matematică ai unui colegiu din Ploieşti. 

Anchetatorii spun că, în luna iulie, o persoană care susţinuse examenul de corigenţă la economie a formulat un denunţ prin care a sesizat faptul că profesorul care preda materia respectivă le-a pretins acesteia şi altor colegi câte 500 de lei, cu scopul de a-i promova la examen, sumă de bani care urma a fi remisă în ziua următoare la domiciliul cadrului didactic. 

"La data de 26.07.2017, ofiţeri de poliţie judiciară ai D.G.A. - S.J.A. Prahova şi Structura Centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, l-au prins în flagrant pe A. A. în timp ce primea suma de 1.000 lei de la doi elevi cu scopul de a-i promova la examenul de corigenţă susţinut în data de 25.07.2017. În cauză, s-a dispus efectuarea unei percheziţii domiciliare în urma căreia au fost identificate sumele de bani remise de martorul denunţător şi de ceilalţi doi elevi, cât şi alte sume de bani, în total ridicându-se 6.000 de lei în vederea continuării cercetărilor", arată sursa citată.

De asemenea, anchetatorii au reţinut că, în perioada 24-26 iulie anul curent, un profesor de matematică a pretins şi primit de la cinci elevi suma totală de 2.000 de lei, promiţându-le acestora că îi va ajuta să promoveze examenul de corigenţă la economie. 

Din această sumă, cadrul didactic a oprit 500 de lei, iar 1.500 i-a remis celuilalt profesor de la care a primit 200 de lei pentru intermedierea activităţii. 

Cei doi inculpaţi au fost reţinuţi iniţial pentru 24 de ore, iar ulterior s-a luat faţă de aceştia măsura controlului judiciar. 

Totodată, anchetatorii au dispus renunţarea la urmărire penală în cauză faţă de şapte suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită şi faţă de un suspect sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea făptuitorului, mai arată comunicatul citat.

Citeşte şi: Accident cu trei răniţi pe DN 1B, la Loloiasca; traficul rutier este întrerupt şi deviat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.