Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi propagandişti jihadişti au fost arestaţi în Spania

Doi bărbaţi marocani suspectaţi de legături cu organizaţia Statul Islamic (SI) au fost arestaţi în Spania, iar poliţia a afirmat că unul dintre ei juca un rol important în răspândirea propagandei jihadiste, a anunţat miercuri Ministerul de Interne spaniol, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Individul implicat în propaganda jihadistă, descris drept un 'personaj solitar periculos' care trăia în suburbiile Madridului, se radicalizase prin intermediul site-urilor destinate încurajării atacării civililor, a precizat ministerul citat.

Citeşte şi: Teroriştii plănuiau o serie de atentate sângeroase în Bangkok. Trei suspecţi au fost arestaţi

Anchetatorii au descoperit că bărbatul respectiv a consultat constant, pentru o lungă perioadă, site-uri dedicate atacurilor sinucigaşe comise de islamişti şi activităţii grupării Statul Islamic şi că el a folosit diferite profiluri online.

Bărbatul a fost un 'element cheie' al sistemului de propagandă descentralizat al SI, utilizat pentru a recruta potenţial jihadişti.

Cel de-al doilea individ, arestat într-o operaţiune a poliţiei în oraşul Irun, situat la graniţa cu Franţa, a încercat să adere la Statul Islamic după ce plecase în Turcia, unde a fost capturat de poliţie şi retrimis în Spania.

Poliţia spaniolă a arestat 170 de suspecţi islamişti după ce nivelul de alertă antiteroristă a fost ridicat în urma atentatelor de la Paris din noiembrie anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.