Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi soţi, condamnaţi la închisoare cu suspendare după ce au înşelat zeci de persoane

ciocanel judecator

Doi soţi din Alba Iulia au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare după ce au înşelat zeci de persoane, printre care magistraţi şi poliţişti, cu pachete turistice în valoare totală de 160.000 de lei, Curtea de Apel (CA) Alba Iulia menţinând miercuri decizia luată în acest caz în toamna anului trecut de către Tribunalul Alba.

Zeci de persoane din Alba Iulia au fost înşelate, în perioada 2011 - 2012, cu pachete turistice de către administratorul unei agenţii de turism, Elena Mihaela Iancu, şi soţul acesteia, Radu Iancu, fost şef la Serviciul Paşapoarte, asociat al firmei. Imediat după comiterea faptelor, cei doi soţi au plecat din ţară, fiind daţi în urmărire generală. Instanţa a respins miercuri ca nefondat apelul declarat de inculpatul apelant Iancu Radu împotriva sentinţei penale pronunţată de Tribunalul Alba, decizia fiind definitivă, potrivit minutei.

Femeia a fost condamnată astfel la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare şi 3 ani interzicerea exercitării unor drepturi. Soţul acesteia a primit 8 luni de închisoare cu suspendare. Instanţa a admis acţiunea civilă formulată de mai mulţi păgubiţi, obligând-o pe inculpată, în solidar cu Societatea Everest Trading SRL, să plătească câteva zeci de mii de lei prejudiciu material. Unele părţi civile au renunţat la acţiunile formulate în cauză, iar alte persoane vătămate nu s-au constituit părţi civile.

Totodată, instanţa a admis în parte acţiunea civilă formulată de ANAF şi, în consecinţă, o obligă pe inculpată să plătească acesteia aproape 7.000 de lei, reprezentând impozit pe profit, la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii în condiţiile Codului de procedură fiscală, până la data achitării debitului principal. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Mihaela Chicea, a precizat anterior, pentru Agerpres, că cei doi ar fi vândut pachete turistice în valoare totală de 160.000 de lei unui număr de 31 de persoane, fără ca acestea din urmă să şi beneficieze de serviciile respective.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.