Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu imens în lumea cercetării: tânăr de 28 de ani a murit pe masa de operații. Trebuia să fie operat la cot

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Un tânăr în vârstă de 28 de ani, cercetător şi doctorand la Universitatea din Iaşi, a murit la Spitalul din Vatra Dornei, acolo unde a mers pentru o intervenţie chirurgicală la un cot, întrucât suferise o fractură în timp ce făcea sport.

Conducerea spitalului afirmă că tânărul a fost dus în sala de operaţie şi a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după anestezie. Spitalul şi Poliţia au deschis anchete.

Valeriu Stoilov-Linu, în vârstă de 28 de ani, cercetător la Centrul de Economie Montană CE-MONT şi doctorand la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a ajuns la Spitalul Municipal Vatra Dornei după ce a suferit o fractură la cot în timpul unei meci de fotbal cu prietenii.

Bărbatul a fost programat pentru o intervenţie chirurgicală miercuri.

Managerul Spitalului Municipal Vara Dornei, Valentin Stan, a declarat, joi, pentru News.ro, că medicii nu au apucat să facă intervenţia chirurgicală, pentru că pacientul a intrat în stop cardio-respirator.

”Au fost ambii anestezişti în sală, unul dintre ei a administrat anestezia. Decesul a survenit în jur de ora 10:00. I s-a administrat anestezia, nu s-a intrat în operaţie. A fost stop cardio-respirator, resuscitare şi după 70 de minute de resuscitare nu s-a mai putut face nimic”, a declarat Valentin Stan.

El a precizat că pacientului i s-a făcut o anestezie generală. După deces, moartea pacientului a fost anunţată, conform procedurilor, la Poliţie.

Managerul a explicat că se aşteaptă rezultatul necropsiei, în cursul zilei de joi.

Valentin Stan a mai declarat că medicul anestezist care a aplicat pacientului anestezia are vârsta de peste 65 de ani şi o vastă experienţă profesională, iar spitalul nu s-a mai confruntat cu un asemenea caz. La nivelul unităţii sanitare se fac verificări interne pentru a se stabili ce anume s-a întâmplat.

Întrebat dacă confirmă informaţiile apărute în presa locală, conform cărora spitalul are secţie de chirurgie, dar compartimentul de anestezie este ”în conservare”, managerul a precizat că secţia este funcţională şi are doi medici anestezişti.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.