Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în cinematografie: A câștigat Oscarul cu o capodoperă, a murit de cancer / VIDEO

lumanare

Regizorul american Jonathan Demme, laureat cu Oscar pentru "Tăcerea Mieilor", a murit miercuri la New York în urma unui cancer, a declarat o sursă apropiată cineastului Agenţiei France Presse.

Regizorul, cunoscut de asemenea pentru filmul 'Philadelphia', suferea de cancer de esofag, a precizat sursa, scrie agerpres.ro.

Citește și: Reacţia familiei lui Dor Geta Popescu: Promisiune a făcut sora ei, Crina Coco Popescu

Cariera lui Jonathan Demme se întinde de-a lungul a patru decenii cu incursiuni în genuri diferite, inclusiv în filmul documentar, însă el rămâne cunoscut mai ales pentru "The Silence of the Lambs" ("Tăcerea Mieilor", 1991) şi 'Philadelphia' (1993).

Atmosfera irespirabilă din "Tăcerea mieilor", care evocă colaborarea dintre un ucigaş în serie canibal şi machiavelic cu o tânără agentă a FBI a marcat o întreagă generaţie. Filmul i-a adus lui Jonathan Demme şi celor doi actori principali, Jodie Foster şi Anthony Hopkins, premiul Oscar pentru cel mai bun regizor şi cei mai buni actori într-un rol principal.

Citește și: Dinamo a băgat spaima-n steliști: ‘Va fi cel mai greu din acest play-off’

'Philadelphia', unul dintre primele filme care a abordat direct ravagiile SIDA în rândul comunităţii homosexuale, i-a adus lui Tom Hanks un Oscar pentru cel mai bun actor, iar lui Bruce Springsteen Oscarul pentru cel mai bun cântec, pentru melancolica sa piesă 'The Streets of Philadelphia'.

Reacţiile au apărut imediat pe reţelele de socializare pentru a-i aduce un omagiu regizorului originar din Long Island, un cartier din NewYork. "Un om formidabil. Tristeţe", a scris Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de la Cannes, pe contul său de Twitter.

Citește și: Asta e cea mai scumpă mască Darth Vader din lume / VIDEO

Soţia lui Demme şi cei trei copii ai lor i-au fost alături în momentul trecerii sale în nefiinţă la domiciliul său din Manhattan. Ei au cerut prietenilor cineastului ca "în loc de flori" să facă în onoarea lui o mică donaţie asociaţiei pentru apărarea imigranţilor "Americans for Immigrant Justice" cu sediu în Florida.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.