Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în fotbalul mondial! A murit un controversat fost lider FIFA, devenit... informator FBI

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Americanul Chuck Blazer, fostul înalt responsabil al fotbalului mondial care, devenit informator al FBI, a plonjat Federația Internațională de Fotbal (FIFA) în cea mai gravă criză din istorie, a decedat la vârsta de 72 de ani, a anunțat, miercuri, avocatul său, citat de AFP.

"Noi avem marea tristețe de a anunța că prietenul și clientul nostru Chuck Blazer a decedat", a anunțat Eric Comgold într-un comunicat în care nu a precizat circumstanțele și nici cauzele decesului, în timp ce Statele Unite organizează Gold Cup 2017, cea mai importantă competiție din zona America de nord, Centrală și Caraibelor (CONCACAF) pe care Blazer a creat-o.

Citește și: Ilie Năstase RENUNȚĂ la meciurile de tenis: Atac NĂUCITOR al fostului lider mondial, după ultima decizie a ITF

Blazer suferea de mai mulți ani de grave probleme de sănătate, între care un cancer de colon.

"Greșelile sale, pentru care și-a asumat toată răspunderea, nu trebuie să ducă la uitarea impactului pozitiv pe care Chuck l-a avut asupra fotbalului internațional", a reamintit avocatul.

Timp de mai multe decenii, Blazer a fost intermediarul unor afaceri de culise din fotbalul mondial. El s-a aflat în centrul unor comisioane și șpăgi pe care le primea de la comitetele de candidatură pentru organizarea unor mari competiții, între care Cupele Mondiale, de la difuzorii TV și alte societăți de marketing sportiv.

Dar pentru a evita închisoarea de care era pasibil, el a devenit din anul 2012 informatorul-cheie al justiției americane în ancheta contra instanței fotbalului mondial.

Citește și: ALERTĂ teroristă în cantonamentul lui Real Madrid din SUA. UCLA a fost evacuată - VIDEO

Fostul secretar general al CONCACAF (1990-2011), membru al Comitetului executiv al FIFA (2007-13), și-a "turnat" colegii în favoarea FBI și a relatat cum a primit, împreună cu alți doi înalți responsabili ai FIFA, 10 milioane de dolari pentru a cumpăra votul în cadrul atribuirii Mondialului din 2010 din Africa de Sud, anunță Agerpres.

El a fost suspendat pe viață de FIFA în iulie 2015 pentru că a acceptat mită și diverse "atenții".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.