Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în lumea cinematografiei! Primul interpret al personajului Godzilla a murit la vârsta de 88 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Este doliu în lumea cinematografiei! Haruo Nakajima, primul actor care a interpretat personajul Godzilla, purtând un costum special în timpul filmărilor de la pelicula originală care a deschis această serie cinematografică, în 1954, a murit luni la vârsta de 88 de ani, au anunțat reprezentanții companiei de producție Toho, citați de BBC şi Agerpres.

Haruo Nakajima, care a purtat costumul Godzilla în 12 filme, a murit din cauza unei pneumonii, precizează același comunicat.

Într-un interviu publicat în acest an, Haruo Nakajima a dezvăluit dificultățile cu care s-a confruntat în timpul filmărilor pentru pelicula din 1955: costumul său era realizat din bambus și latex și cântărea aproximativ 100 de kilograme.

Starul nipon a mai spus că a fost nevoit să studieze comportamentele unor animale din Grădina Zoologică din Tokyo pentru a se pregăti pentru acel rol.

Haruo Nakajima și-a început cariera jucând în câteva filme cu samurai și de război și a apărut inclusiv în celebrul lungmetraj "Seven Samurai", regizat de Akira Kurosawa.

A interpretat pentru prima dată rolul Godzilla — o creatură uriașă care se trezește în adâncurile oceanului după un test nuclear — în 1954 în filmul "Godzilla", regizat de Ishiro Honda și produs de legendarul studio cinematografic Toho.

A jucat acest personaj în mai multe continuări ale peliculei originale, dar a interpretat și alte "bestii" pe marele ecran, precum Rodan, Mothra și King Kong.

Ultima sa apariție într-un costum special s-a produs în 1972 în filmul "Godzilla vs. Gigan".

De atunci, Godzilla a devenit un film clasic cu moștri, iar studiourile cinematografice din Japonia și de la Hollywood au produs câteva zeci de pelicule care au inclus acest personaj înspăimântător. Cele mai multe dintre filmele realizate recent în cadrul francizei "Godzilla" folosesc programe de grafică și animație computerizată pentru realizarea celebrului monstru marin.

Cel mai recent film din această serie, intitulat "Shin Godzilla", realizat de studioul Toho, a fost lansat în 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.