Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOLIU în lumea presei: Un celebru jurnalist a încetat din viaţă / VIDEO

myjourneytojesus.wordpress.com
lumanare

Jurnalistul Sydney Schanberg de la New York Times, câştigător al premiului Pulitzer şi subiect al filmului premiat cu Oscar ''The Killing Fields'', a murit la vârsta de 82 de ani, relatează UPI.com. Potrivit cotidianul New York Times, decesul jurnalistului a fost confirmat de prietenul şi fostul reporter al aceluiaşi cotidian american Charles Kaiser. Sydney Schanberg a suferit un infarct marţi şi a murit sâmbătă în localitatea Poughkeepsie, statul New York, potrivit lui Charles Kaiser.

Citeşte şi: Captură de senzaţie a poliţiei: Oamenii legii au confiscat aproape trei tone de droguri

Kaiser, care a lucrat cu Schanberg mai bine de 30 de ani, a declarat pentru Newsday că Sydney Schanberg i-a fost mentor încă de la începutul prieteniei lor. ''A fost un carismatic original. A fost incredibil de generos, susţinându-şi toţi foştii colegii în tot ceea ce făceau'', a spus Kaiser. ''A considerat jurnalismul religia lui. A îndrăgit cotidienele şi a lucrat pentru cotidiene, a scris pentru cotidiene şi a citit cotidiene. A fost inteligent şi a fost cel mai bun reporter cu cel mai bun simţ al ştirilor pe care l-am cunoscut'', a spus soţia sa Jane Freiman, adăugând că a fost ''un soţ extraordinar''.

Citeşte şi: Senatorii le pregătesc o lege specială profesorilor: Prima variantă e GREŞITĂ

Sydney Schanberg a câştigat premiul Pulitzer pentru relatările despre căderea regimului din Cambodgia, el şi colegul său Dith Pran au fost capturaţi de Khmerii Roşii în 1975 după ce au refuzat să părăsească Cambodgia alături de alţi jurnalişti occidentali. A publicat cartea ''The Death and Life of Dith Pran'' despre torturarea şi înfometarea prietenului şi colegului său în timpul celor patru ani în care s-au luptat să scape de regimul Khmerilor din Cambodgia. Această experienţă a lui Schanberg şi Pran a inspirat filmul din 1984 ''The Killing Fields'', care a câştigat trei premii Oscar şi a fost proiectat în Cambodgia în 1989, anunţă Agerpres.

Citeşte şi: Hackkerii, atac fără precedent: Telefoanele mobile şi internetul, cele mai vizate

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.