Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în medicină: Unul dintre cei mai importanți medici din România a murit

myjourneytojesus.wordpress.com
lumanare

Conducerea Institutului Clinic Fundeni și întregul colectiv medical anunță, cu regret, moartea prof. dr. Mihai Voiculescu, medic primar de medicină internă și nefrologie, membru corespondent al Academiei de Științe Medicale, vicepreședinte al Comisiei de Medicină Internă al Academiei de Științe Medicale, decorat cu Ordinul "Serviciul Credincios", informează realitatea.net.

Profesor de medicină internă și nefrologie la UMF Carol Davila din București, Mihai Voiculescu lasă în urma sa o bogată activitate în domeniul medicinii, se arată într-un comunicat de presă.

Primar de municipiu, acuzat că a bătut o persoană în primărie. Replica edilului

Din 2003 a fost președintele Asociației Române pentru Studiul Ficatului din România și din 2005 a fost președintele Asociației Române pentru Studiul Bolilor ereditare renale și al Asociației Române pentru Nefrologie și Acces Vascular.

În ultimii trei ani a fost expert al Comisiei Europene privind bolile hepatice cronice, a fost membru al Societății Internaționale de Dializă Peritoneală, al Societății Internaționale de Nefrologie, al Asociației Americane de Nefrologie.

De asemenea, prof. dr. Mihai Voiculescu a fost secretar al RomTransplant, membru în conducerea Societății Române de Medicină Internă și membru în conducerea unor societăți de profil din România (Nefrologie, Gastroenterologie).

Un stat UE 'sprijină puternic' aderarea României la Spațiul Schengen. Anunțul a fost făcut astăzi

În perioada 1993 — 1997 a fost director al Institutului de Pregătire postuniversitară a Medicilor și Farmaciștilor.

În ultimii 25 ani, conform sursei citate, activitatea științifică a prof. dr. Mihai Voiculescu s-a desfășurat pe două fronturi: cel didactic și de cercetare clinică. Activitatea didactică s-a desfășurat în plan de învățământ universitar (module studenți de nefrologie și pneumologie) și postuniversitar — medici rezidenți (coordonarea rezidențiat în nefrologie și medicină internă și a stagiului de medicină internă, nefrologie, pneumologie, dializă și transplant renal în diverse specialități: cardiologie, hematologie, oncologie, urologie, ATI), medici specialiști și primari de medicină internă, nefrologie, gastroenterologie (cursuri postuniversitare: puncția biopsie hepatică și renală, îngrijirea pacientului pre și post-transplant renal, actualități în diagnosticul și tratamentul bolilor interne și renale; simpozioane naționale sau regionale, congrese naționale).

O componentă importantă a activității didactice și profesionale a fost crearea Școlii de Nefrologie de la Institutul Clinic Fundeni, care s-a înființat în 1995 sub conducerea prof. dr. Mihai Voiculescu și își continuă activitatea și în prezent.

Șefa DNA, dată pe mâna ANI. Riscă să-și piardă funcția

"Prin activitatea didactică din ultimii 25 de ani, prof. dr. Mihai Voiculescu se dovedește un formator de școală medicală în domeniul nefrologiei, cu interes deosebit în diagnosticul și tratamentul bolilor renale imunologice, accesului vascular, procedurilor de terapie substitutivă renală continuă și dializei peritoneale", precizează sursa citată.

De asemenea, prof. dr. Mihai Voiculescu s-a remarcat, în ultimii ani, în activitatea de îngrijire a bolnavilor prin introducerea unor noi metode terapeutice în România: terapia de substituție renală continuă (proceduri de hemofiltrare, hemodiafiltrare continuă veno-venoasă) și dializa hepatică de tip MARS, metode ce au permis recuperarea pacienților cu insuficiență renală acută sau insuficiență hepatică sau supraviețuirea pacienților cu insuficiență hepatică până la efectuarea transplantului hepatic.

Pe plan extern, a contribuit din 2010 la Școala de vară a tinerilor hepatologi europeni. De asemenea, pe plan internațional, a participat la organizarea și conducerea Simpozionului Internațional de Citokine (Montreal, Canada, 2005) și a Cursului Intensiv de Hepatologie (Padova, Italia, 2004).

De asemenea, prof. dr. Mihai Voiculescu a fost implicat în organizarea celui de-al XVII-lea Congres Mondial al International Association of Surgeons, Gastroenterologists and Oncologists (IASGO) ce s-a desfășurat la București, în 2007.

Din 2005 a fost inițiatorul și organizatorul Congresului Național de Nefrologie, Dializă, Acces Vascular și Transplant renal, manifestare anuală, cu participare internațională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.