Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOLIU în sport: A murit omul care a contribuit la toate cele şapte titluri mondiale ale handbalului românesc

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Legendarul antrenor Niculae Nedeff a decedat la vârsta de 88 de ani, a anunțat, luni, Federația Română de Handbal pe site-ul său oficial.

Nedeff este singurul antrenor de handbal din lume câștigător a șapte titluri mondiale, trei cu echipa națională feminină (1956, 1960 și 1962) și patru cu echipa națională masculină (1961, 1964, 1970 și 1974), pe lângă alte numeroase medalii la Campionatele Mondiale și Jocurile Olimpice de vară.

''E o pierdere enormă pentru familia handbalului românesc și pentru Federația Română de Handbal. Formator și îndrumător, părinte al loturilor pe care le-a coordonat și cu care a scris istorie, un uriaș pentru noi toți. Regret imens și îmi exprim condoleanțele soției și familiei, asigurându-i de tot sprijinul meu și al colegilor din handbal'', a declarat președintele FRH, Alexandru Dedu.

Corpul neînsuflețit al lui Niculae Nedeff va fi depus la capela Cimitirului Sfânta Vineri din București, marți 25 iulie, începând cu ora 14,00, iar înmormântarea va avea loc miercuri, la ora 13,00, precizează sursa menționată.

Decesul lui Niculae Nedeff survine la o lună și jumătate de la moartea fratelui său, Mihai Nedeff (85 ani), dintre cei mai valoroși baschetbaliști români din toate timpurile, care s-a stins pe 10 iunie.

Nedef are în palmares şapte titluri de campion mondial - 3 cu reprezentativa feminină (1956, 1960, 1962) şi patru cu naţionala masculină (1961, 1964, 1970, 1974). Pe 10 iunie s-a stins din viaţă fratele său, fostul mare baschetbalist şi antrenor, Mihai Nedef.

Nicolae Nedef a fost decorat de Gheorghe Gheorghiu Dej, Nicolae Ceauşescu, Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.