Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOLIU la Hollywood. A murit protagonistul seriei 'Millenium'

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Este doliu la Hollywood! Un celebru actor a decedat la doar 56 de ani. Este vorba despre actorul suedez Michael Nyqvist, protagonistul trilogiei 'Millenium', ecranizare a operei scriitorului Stieg Larsson.

"Trebuie să comunicăm azi o veste tristă, că actorul actorul și scriitorul Michael Nyqvist a murit la 27 iunie după o grea suferință. Michael Nyqvist avea 56 de ani și lasă în urmă un mare gol. Familia cere să i se respecte doliul", se arată într-un comunicat trimis agenției suedeze de știri TT și citat de AGERPRES.RO.

Nyqvist s-a format ca actor la centrul dramatic din Malmoe (sudul țării) și a ajuns să facă parte din Dramaten, prestigiosul teatru din Stockholm, unde a obținut primele succese la sfârșitul secolului trecut, în paralel cu începerea unei cariere în televiziune și saltul în cinematografie.

Actorul suedez — deținător a două premii Guldbagge (principala recompensă cinematografică în Suedia) pentru cel mai bun actor — a jucat în filme precum "The Black Pimpernel" (2007), unde l-a interpretat pe Harald Edelstam, ambasadorul suedez la Santiago de Chile, care a salvat mii de chilieni în timpul loviturii de stat a generalului Pinochet.

A fost însă rolul ziaristului Mikael Blomkvist din saga 'Millenium', alături de Noomi Rapace ca pirata informaticiană Lisbeth Salander, cel care l-a făcut cunoscut în afara Suediei și i-a deschis porțile Hollywood-ului jucând apoi în filme ca 'Mission Impossible: Ghost Protocol (2012) și 'John Wick' (2014).

Ultimul său rol pe marele ecran a fost în filmul suedez 'Den allvarsamma leken' (2016).

Citeşte şi: Elevii care iau 10 la BAC şi la evaluarea naţională, premiaţi de Primăria Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.