Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOLIU: O legendă a muzicii mondiale a murit

myjourneytojesus.wordpress.com
lumanare

Ralph Stanley, legenda americană a genului bluegrass, a cărui muzică a fost auzită în filmul fraţilor Coen "O Brother", a murit la 89 de ani din cauza unui cancer de piele, a anunţat nepotul său, preluat sâmbătă de AFP și citat de Agerpres

"S-a stins liniştit în somn, după o lungă bătălie cu un cancer de piele", a scris muzicianul Nathan Stanley joi, pe site-ul său internet. 

Cântăreţul şi interpretul la banjo avea deja 73 de ani când cântecul folk tradiţional "O Death", interpretat a capella, a figurat pe coloana sonoră a filmului cu George Clooney. "O Brother" a făcut ca Ralph Stanley să fie cunoscut la nivel internaţional şi i-a adus un Grammy, prestigios premiu al muzicii.

Omul lui Băsescu, OMORÂT într-o răfuială politică


Ralph Stanley s-a născut şi a crescut în Virginia (estul Statelor Unite), unde el şi fratele lui, Carter, au învăţat de la mama lor să cânte la banjo, conform unei biografii publicate de purtătorul său de cuvânt, Kurt Webster. Fraţii Stanley au popularizat cântecul "Man of Constant Sorrow", înregistrat ulterior de Bob Dylan, şi au participat la festivaluri de folk şi bluegrass organizate în Satele Unite în anii 1960.

Surprizele salarizării bugetarilor: Cum se schimbă veniturile în sănătate şi educaţie / DOCUMENT


Ralph Stanley a continuat să cânte după moartea fratelui său (în 1966), adoptând stilul a capella al bisericilor baptiste din regiunea lui. A format un nou grup, Clinch Mountain Boys, şi a înregistrat o piesă veche a Stanley Brothers cu Bob Dylan, în 1997. 

Pionierul genului bluegrass a cântat la ceremoniile de învestitură ale preşedinţilor Jimmy Carter şi Bill Clinton şi a primit medalia "Legenda vie" de la Biblioteca Congresului american, între alte multe distincţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.