Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Generalul "Alba-Neagra"

ontanu

Declarație politică citită în plenul Camerei Deputaților marți, 21 aprilie 2015.

În nenumarate rânduri am atras atenția asupra faptului că, reforma clasei politice are nevoie de un punct de la care să pornească, un consens al tuturor forţelor care să poată restarta modul în care se face politică. Deşi cererile electoratului sunt clare la adresa clasei politice, procesul nu poate demara pur şi simplu, fiind nevoie de înțelegere, răbdare, chiar și cu actuala clasă politică.

O mare schimbare o aduce acum DNA, care modifică ierarhii, inclusiv la nivel administrativ. Există o presiune din partea societăţii şi un joc al negocierii pe care îl joacă scena politică cu societatea.

Însă, nu este suficient ca mecanismele justiţiei să înceapă să funcţioneze independent pentru ca viitorul politic al României să fie unul mai bun.

Pentru ca România să aibă oameni politici şi nu doar politicieni, a sosit momentul asumării responsabilităţii. Politicienii trebuie să renunţe la populisme şi demagogie, la a mai face promisiuni deşarte, la a mai vinde iluzii electoratului. Avem nevoie de o lege a finanţării partidelor politice şi este nevoie ca în jurul clasei politice să fie aduşi experţi, oameni competenți care să aducă plus valoare.

Un prim test al reformei clasei politice este cel al alegerilor locale din vara anului viitor. Acestea sunt primele alegeri pe care partidele politice le vor înfrunta după ce au fost trecute prin purgatoriul justiţiei. Partidele trebuie să-şi dezvolte mecanisme de selecţie în interior, împreună cu cetăţenii. E nevoie de oameni cu viziune, responsabili, eficienţi, corecţi şi coerenţi. Altfel, reforma vine ca un tăvălug peste toți, având pe cabină steagul DNA…

Nu am ascuns niciodată preocuparea şi interesul meu faţă de Sectorul 2, în care m-am născut, am crescut, căruia îi cunosc atât punctele tari, cât şi problemele. În calitate de parlamentar, am desfăşurat şi desfăşor o constantă activitate de dialog cu cetăţenii din colegiu, pe care încerc să îi ajut în limitele şi posibilităţile prevăzute de statutul meu.

Fiind la curent cu problemele acestui sector, sunt în măsură să aduc în discuţie şi să condamn dezastruoasa administraţie a primarului Onţanu, ale cărei efecte negative vor fi şi mai vizibile după încetarea mandatului său. Domnul Onţanu este exponentul tipic al unei abordări vechi, populiste, de a face politică, care a făcut dificilă modernizarea şi europenizarea României în ultimii 25 de ani.

Promisiunile electorale fără susţinere reală, incompetenţa administrativă, excesele finanţate prin bugetul Primăriei Sectorului 2, toate acestea reprezintă cea mai potrivită sinteză a administraţiei Onţanu.

Indolenta care trenează de ani buni în primaria sectorului 2, m-a determinat să trag un semnal de alarmă atrag asupra unui singur aspect concret: cel al reabilitării termice a blocurilor din Sectorul 2. Ce promitea domnul Onţanu bucureştenilor din Sectorul 2 în anul 2012? Reabilitarea termică a tuturor blocurilor. In mai-iunie 2012, vor incepe lucrările la 245 de blocuri, în septembrie 2012 incep lucrările la alte 598 de blocuri, iar in 2013 va fi terminat restul de 350 de blocuri- consemna, cu optimism şi naivitate, presa în anul 2012. Iată-ne în aprilie 2015, după 3 ani şi cu un an înainte de campania electorală.

În periodicul “Foişorul de foc”, editat de Consiliul Local al Sectorului 2, finanţat cu bani publici şi utilizat pentru elogierea domnului primar, în vechiul stil cu care ne-a obişnuit Scânteia pe vremea comunistă, domnia sa, Neculai Onţanu simte nevoia să facă un “bilanţ” a lucrurilor pe care nu le-a făcut.

În 6 ani (deci şi în mandatul precedent), domnul Onţanu se laudă că a finalizat şi a dus în faza de recepţie…384 de blocuri. Nu avea domnia sa în plan, doar pentru 2012, un număr de 598 de blocuri?

În următoarea perioada intenționez să solicit, prin interpelări adresate ministerelor competente, informaţii cât mai exacte cu privire la situaţia reabilitărilor din Primăria Sectorului 2, cât şi informaţii cu privire la diverse proiecte promise şi nefinalizate de domnul Onţanu. Îi îndemn pe toţi colegii parlamentari care au o responsabilitate implicită faţă de cetăţenii care le-au încredinţat mandatul, să privească, cu atenţie şi corectitudine realităţile din circumscripţie pentru a putea sancţiona neregulile. Acestă sugestie o fac pentru a determina toate partidele să ofere, începând cu alegerile locale din 2016, candidaţi corecţi, cu viziuni şi programe pragmatice şi rezonabile, contribuind astfel la o evoluţie, şi nu la o stagnare confortabilă.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.