Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump: SUA se retrag din Acordul de la Paris! Vrem o înțelegere corectă! / VIDEO

Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice. Donald Trump a anunţa oficial decizia sa la Casa Albă.

SUA se retrag din Acordul de la Paris.”, a spus Trump la Casa Albă. Statele Unite "încetează de astăzi (joi) să aplice Acordul de la Paris", a declarat liderul de la Casa Albă.

"Pentru a-mi îndeplini datoria solemnă de a proteja America și cetățenii ei, Statele Unite se vor retrage din acordul climatic de la Paris", a declarat Trump într-o ceremonie la Casa Albă Rose Garden.

Președintele a adăugat că va "începe negocierile pentru a reintra, fie in acest acord de la Paris, fie într-o tranzacție cu totul nouă, în condiții corecte si echitabile față de Statele Unite, fata de afacerile sale, muncitorii americani, de poporul său si fata de contribuabilii americani.

"Vom ieși din Acord, dar vom începe să negociem și vom vedea dacă putem face o înțelegere corectă", a spus președintele SUA care a afirmat de mai multe ori că că Acordul de la Paris este în dezavantajul Statelor Unite și a apreciat că în actuala forma 2,7 milioane de locuri de muncă americane vor fi pierdute până în 2025.

Citește și: Acuzat că a adus-o pe Denisa Manelista în starea asta, impresarul cântăreței rupe tăcerea

El a adăugat că doreşte ca "nimic să nu se poată opune" acţiunilor sale de a redresa economia americană.

Donald Trump a mai afirmat că Acordul de la Paris este în dezavantajul Statelor Unite, dar este dispus să negocieze un nou acord asupra schimbărilor climatice "în termeni echitabili pentru Statele Unite".

Potrivit preşedintelui american, acordul actual nu este destul de dur cu China şi India. "Acordul de la Paris este foarte nedrept faţă de Statele Unite. Prin acordul de la Paris s-ar transfera locuri de muncă în afara Statelor Unite, alte ţări obţinând avantaje financiare în competiţia cu America.", a spus Trump.

El a promis în timpul campaniei electorale să retragă Statele Unite din acest acord vizând să limiteze creşterea temperaturii medii globale, în numele apărării locurilor de muncă ale cetăţenilor americani.

Citește și: Denisa Manelista a revenit acasă: Ce i-au făcut medicii

Acordul de la Paris, încheiat în noiembrie 2015, vizează limitarea creşterii temperaturii globale sub pragul de 2 grade C comparativ cu nivelurile preindustriale.

știre în curs de actualizare

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.